Българската лека атлетика получи днес поредното си признание. Президентът на

...
Българската лека атлетика получи днес поредното си признание. Президентът на
Коментари Харесай

Добромир Карамаринов беше избран за президент на Европейската атлетика |

Българската лека атлетика получи през днешния ден следващото си самопризнание. Президентът на Българската федерация „ Лека атлетика “ (БФЛА) Добромир Карамаринов беше определен за президент на Европейската атлетика (ЕА). С това той стана първият представител на Източна Европа, който заема този влиятелен пост. Заседанието на 27-ия конгрес на ЕА, най-висшият конгрес на европейската атлетика, се организира в хотел „ Роял Савой “ в Лозана, Швейцария.

„ Благодаря за поддръжката и доверието, което ми гласувате. Въпреки че нямах конкуренция в днешните избори, не одобрявам тази поддръжка и доверие за даденост. За мен е голяма чест да бъда определен за президент и да продължа да послужвам на европейската атлетика. Ще се стремя да направя всичко допустимо, с цел да оправдая Вашата поддръжка и доверие “, сподели Добромир Карамаринов в речта си след избора.

През 2015 година Добромир Карамаринов беше определен за първи вицепрезидент на ЕА, откакто преди този момент в продължение на два мандата беше член на Съвета на Европейската атлетика. Той е президент на БФЛА от 2004 година

От 2010 година до момента е отпред на Асоциацията на балканските атлетически федерации. За това време Добромир Карамаринов трансформира организацията в сполучлива и влиятелна спортна конструкция, която надвиши границите на Балканския полуостров като към този момент в нея членуват 21 обединения.

През 2019 година, конгресът на Международната федерация по лека атлетика в Доха, Катар, избра президента на българската федерация за член на Съвета. Добромир Карамаринов е шестият президент на ЕА в историята на организацията - след Адриан Паулен (1969-1976), Артур Голд (1976-1987), Карл-Олаф Хомен (1987-1999), Хансйорг Вирц (1999-2015) и Свен Арне Хансен (2015-2020). От март 2020 година президентът на българската федерация бе изпълняващ длъжността президент на ЕА след кончината на Свен Арне Хансен.

По време на конгреса на ЕА през днешния ден Жан Грасия (Фр) бе предпочетен от делегатите за вицепрезидент пред Ерих Тайгамаги (Ест). Той ще работи дружно с Чери Алекзандър (Вбр) и Либор Върхиняк (Чех). Юрген Кеслинг (Гер) и Хенрик Олшевски (Пол) заемат двете свободни места в Съвета на ЕА.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР