Българската легенда във фигурното пързаляне Албена Денкова взе отношение по

...
Българската легенда във фигурното пързаляне Албена Денкова взе отношение по
Коментари Харесай

Албена Денкова: Руските спортисти са заложници на политиката

Българската легенда във фигурното пързаляне Албена Денкова взе отношение по абсурда с съветските спортисти, които бяха извадени от програмата на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг поради допинг-скандала, обвързван с родината им.

В Южна Корея ще имат право да вземат участие тези руснаци, които категорично потвърдят, че нямат нищо общо с въпросния скандал. Те обаче няма да се състезават под съветски байрак, а под безпристрастен. И съгласно Денкова, това ги слага в доста комплицирана обстановка.

"Не съм общувала с никого, а аз съм още в София. Изключително доста съчувствам на състезателите, те са сред чука и наковалнята. От едната страна е МОК, а от другата страна е родината им. Ще им е доста тежко да се състезават, изключително преди най-важното съревнование в живота им ", съобщи Денкова пред "Спортно шоу Гонг ".

"Русия постоянно е кандидат за медалите, би било доста тъжно да гледаме Олимпиада без такава огромна мощ. Президентът Путин и доста спортни деятели поддържат спортистите да се състезават без байрак, само че това е решение, което ще би трябвало да вземе всеки един от тях. "

"Ще им е комплицирано да изберат дали да бойкотират игрите, или пък да предпочетат да се състезават след толкоз години подготовка. Много деликатна и доста неприятна обстановка. В момента мисля, че те са заложници на политиката, а не би трябвало да е по този начин. "

"Със сигурност няма да се демотивират, само че ще има голямо напрежение. В спортове като фигурното пързаляне това ще даде колорит в представянето им поради деликатната обстановка. Много комплицирано е да се вземе вярното решение, а то в действителност няма такова. "

"За състезателя най-важно е да печели медали, а въпреки това по какъв начин да го прави, откакто има позиция в страната му, която споделя, че не е хубаво да се явяваш, без да представляваш страната си. Много неприятно ще се усещат съветските състезатели в тази Олимпиада ", съобщи някогашната фигуристка и разяснява положението на клуба си в този спорт в София.

"Има доста гении в клуба, има предпочитание. За страдание, всичко остава непроменено, тъй като изискванията, които се оферират на зимните спортове, изключвайки ските, са под всякакво възможно равнище. "

"Шорт-трек, фигурно пързаляне и хокей са оставени на произвола на ориста, тъй като имахме хубави резултати. Има деца, които са конкурентни на високо интернационално равнище, само че всичко остана неподкрепено от страната, с цел да може в действителност да се построи една зала, която да сътвори най-малко минималните условия за подготовка ", приключи Албена Денкова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР