Българската криптобанка Nexo закупи бизнес голяма бизнес сграда, в която

...
Българската криптобанка Nexo закупи бизнес голяма бизнес сграда, в която
Коментари Харесай

Българската криптобанка Nexo закупи бизнес сграда, собственост на предсатвител на KFC у нас

Българската криптобанка Nexo закупи бизнес огромна бизнес постройка, в която желае да събере на едно място софийският си екип от над 650 души. Постройката, която към този момент е в приключен тип, е била закупена на 11 ноември, до момента в който още е била в градеж. Цената на договорката все още е фирмена загадка, съобщи за Money.bg Елеонор Топалова, която е управител в Nexo.

Офис постройката, която се намира в столичния квартал " Лозенец " - в Борисовата градина, е закупена от фамилията на представителя на KFC за България Заки Маджид.

" Нашите съществени упоритости са да превърнем тази постройка в най-зелената и в най-модерната офис сграда в София. Тази година екипът ни в България се разшири над три пъти, като проектите ни са да се разтеглим още следващата година.

Затова сега постройката претърпява доста съществени хай тек промени, свързани със системите за сигурност и модернизацията. Идеята ни е да използваме един от етажите като споделено офис пространство в поддръжка на български стартъпи ", разяснява Топалова.
 Най-голямата офис договорка за 2020 година: Allianz събира българските си компании в Park Lane Office Center
Най-голямата офис договорка за 2020 година: Allianz събира българските си компании в Park Lane Office Center

Очаква се постройката в столичния квартал " Хладилника " да бъде приключена в средата на 2021 година

Най-голямата офис договорка на годината?

Въпреки че цената на договорката не е обществено притежание, съгласно специалисти от сектора, както и по думите на представителите на криптобанката, това евентуално е най-голямата офис договорка на годината в България. Тя е резултат на близо двегодишно търсене на подобаваща локация и едногодишни договаряния.

" Една от знаковите офис преводи през последното десетилетие ", споделят и консултантите от Avalant.
 SAP закупи Park Lane Office Center
Най-голямата немска софтуерна компания купи офис постройка в София

Всичките ѝ чиновници ще се реалокират там до края на 2022 година

Все отново, хипотетичната цена надали надвишава миналогодишния връх на ParkLane от €50 милиона, тъй като постройката на Nexo е по-малка по размери, макар че е в същия регион.
 Nexo напуща американския пазар
Българска криптобанка се изтегля от Съединени американски щати след конфликт с регулаторите

Преговорите с управляващите стигнали до " задънена улица "

Nexo и изтеглянето й от американския пазар

Както Money.bg писа, тази седмица стана ясно, че криптобанката, която дава кредитни и депозитни продукти чрез крипто на международния пазар, се отдръпва от пазара в Съединени американски щати.

" Това, че се отдръпваме от американския пазар не ни тормози въобще ", съобщи Елеонор Топалова.

Това, което знаем досега е, че през идващите месеци компанията ще спре да дава своите артикули и услуги на територията на един от главните си пазари - американският. Достъпът до депозитния артикул на Nexo към този момент е спрян в 8 щата.

До това развиване се стигна, откакто през септември регулаторите в тези щати започнаха следствия за нарушавания на законите за скъпите бумаги.

От излиза наяве, че компанията е преговаряла с управляващите на щатско и федерално равнище, само че в последна сметка е стигнала " до задънена улица ", макар опитите " самодейно да модифицира бизнеса си ".
 Nexo подписва проект за придобиване на Vauld
Българска криптокомпания придобива азиатски съперник

Югоизточна Азия е значим и непрестанно разрастващ се пазар за водещите финансови услуги
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР