Българската компания Sin Cars представи своя електромобил за градска среда

...
Българската компания Sin Cars представи своя електромобил за градска среда
Коментари Харесай

Българската Sin Cars представи електромобила L-City у нас

Българската компания Sin Cars показа своя електрически автомобил за градска среда L-City у нас и завоюва втора премия на годишния бал на КРИБ в категория " Иновация ". Отличието бе връчено на инж. Росен Даскалов, притежател и шеф на компанията.

Електрическите коли са бъдещето на автомобилната промишленост и по тази причина планът на Sin Cars се основава на концепцията за електрическо транспортно средство, което е елементарно за потребление, екологично и елементарно за произвеждане. След международната премиера на L-City на Международното автомобилно ревю в Женева през март 2019 година, компанията показва концепцията и моделната гама у нас, както и работещи прототипи на бъдещите серийни коли на първия български електромобил.


Конструкцията разрешава във всеки един миг да бъде надграждана и променяна динамично без спомагателни вложения, според от другите области на приложение. Пълната автоматизация на контролните детайли ще разрешава лесното рационализиране в самоуправляващо се транспортно средство. Скоростите за напредване ще бъдат, надлежно, елементарно регулируеми, като не се плануват скорости по-големи от 90 км/ч. - изцяло задоволителни за градски условия.

Предвидени за произвеждане са електрически автомобили от следната габаритна гама:

L-City Utlity - Хомологация: М1/N1; макс. 8+1 пътници; минимално тегло: 2500 кг с товар; Електромотор: 15 kW; пробег: мин 100 км - макс – 300 км; акумулатори: 11 kW/h – 30 kw/h според от потребностите на клиента;

L-City Sun - Хомологация: М1/N1; електромотор: 15 kW; пробег: мин 100 км - макс – 300 км; акумулатори: 11 kW/h – 30 kw/h според от потребностите на клиента; открита до 8 места - минимална потребна маса (общо тегло с товар) 2550 кг; товарен вид – кабина със затварящи се порти и повдигната товарна платформа;



L-City Carrier - Увеличена платформа за градска подвижност до размера на общоприет бус до 3500 кг – пътнически или товарен; Електромотор: 30 kW; Разстояние: мин 100 км - макс – 300 км; Батерии: 11 kW/h – 30 kw/h според от потребностите на клиента; купе с опция за потребление на идентични панели за затваряне на страничното пространство и вратите с многоброини функционалности;

L-City Mega - Увеличена платформа – градски пътнически бус най-много до 36 индивида или товарен камион с каросерия откъм гърба открита или закрита на същата база. Електромотор: 2 х 30 kW; пробег: мин 100 км - макс – 300 км; акумулатори: до 100 kw/h според от потребностите на клиента.

Всички разказани нагоре модификации ще имат опция за хибридна версия с бензинов или дизелов мотор, задвижващ предната ос и с електрическо задвижване на задната ос. Двете системи ще бъдат изцяло самостоятелни и по едно и също време с това свързани една с друга, като електрическото задвижване ще се употребява за напредване в градските центрове, а моторът с вътрешно горене ще се употребява за придвижване в крайградските зони.



Основно преимущество пред останалите компании в тази област ще е процесът на произвеждане, дефиниран от планувана за създаване матрична поточна линия. Процесът на произвеждане, при който човешкият фактор е оптимално стеснен, употребяващ програмируеми роботи за осъществяване на съответните дейности по сглобяване, заваряване и създаване на цялостен автомобил ще бъде следен от компютъризирана система.

Производството на шасита, елементи и съставни елементи ще се прави в град Русе. Финалният стадий от производството, а точно асемблирането, ще се прави в базата на компанията в Германия поради ниските транспортни разноски на главните съставни елементи, създавани и закупувани от там, а точно акумулатори, електромотори, трансмисии и други съставни елементи.

Продуктът е ориентиран главно за европейските пазари и огромните мегаполиси, където в зелените градски центрове към този момент има съществени рестрикции за дизелови и бензинови коли, неудовлетворяващи емисионните правила Евро 6. Следващата точка за сглобяване ще бъде в базата в Ковънтри.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР