Българската компания BULPROS и германската ec4u сключиха споразумение за сливане.

...
Българската компания BULPROS и германската ec4u сключиха споразумение за сливане.
Коментари Харесай

BULPROS се слива с германската ec4u

Българската компания BULPROS и немската ec4u подписаха съглашение за обединение. Двете компании сплотяват напъните си да дават на клиентите си последващо потомство облачни услуги в областта на дигитализацията, се споделя в известието от двете компании. Съвместната им цифрова платформа ще има над 1 400 чиновници в 25 офиса в 11 страни и е подкрепена от Паневропейската компания за частни финансови вложения Silverfleet Capital, която влага като мажоритарен акционер в обединената организация.

Базираната в Карлсруе, ec4u и BULPROS си партнират от 2018 година в региона на цифровите облачни решения. Основателите и актуалните управителни екипи на двете компании ще запазят позициите си като значими акционери и ще продължат да ръководят обединената компания. Сделката по сливането предстои само на утвърждение от регулаторните органи.

Основаната през 2000 година ec4u специализира в цифровата промяна на сериозните бизнес процеси в региона на маркетинга, продажбите, обслужването и електронната търговия във всеки миг от потребителското прекарване. Портфолиото на компанията включва консултантски услуги, техническо внедряване, както и непрестанно рационализиране и ръководство на CRM системите на клиентите. До момента ec4u сполучливо е осъществила над 800 плана за промяна, най-вече в Германия, Австрия и Швейцария. В европейските обекти на компанията работят над 400 специалисти.

BULPROS, учредена през 2010 година, е компания за цифрова промяна, която предлага внедряване на цифрови решения, решения за киберсигурност, миграция към облачни технологии, ръководени услуги, както и софтуерни услуги, а нейният съосновател и вицепрезидент Ивайло Славов е троент финалист в състезанието " Мениджър на годината "  . BULPROS оперира в световен мащаб с над 1000 чиновници в 20 офиса, ситуирани в Европа и Северна Америка. Компанията постоянно е посочвана като една от най-бързо разрастващите се софтуерни организации от водещи анализатори в сектора, измежду които Deloitte и Financial Times 1000 Europe. 

Всяка от фирмите разполага и с одобрени взаимоотношения със стратегически софтуерни сътрудници, в това число Salesforce, Microsoft, SAP, Oracle, IBM, Cisco и Snowflake.

Инвестиционната политика на Silverfleet Capital се управлява от софтуерната промяна като основна макротенденция. Решението за инвестицията в ec4u и BULPROS се основава на богатия опит на компанията в региона на софтуерните компании. Сред последните планове на вложителя са TrustQuay, снабдител на тръстови, корпоративни услуги и ръководство на фондове, както и Collectia, платформа за услуги за ръководство на заеми. Други сполучливи вложения в бранша на услугите включват Phase One, Ipes и TMF.

" Щастлив съм, че успяхме да разтеглим отличното си партньорство с ec4u до една обединена платформа, която ще помогне на нашите клиенти по пътя им към цифровата промяна, посредством даване на потребителско прекарване от последващо равнище. Радвам се, че Silverfleet Capital се причислява към нас в реализирането на нашата визия да се превърнем във водещ сътрудник за облачни услуги в областта на дигитализацията. " разяснява Ивайло Славов, основен изпълнителен шеф на BULPROS.

" След като работихме дружно с BULPROS в продължение на толкоз доста години, от името на целия екип на ec4u се гордея, че съм част от този триумф. Заедно можем повече и аз чакам с неспокойствие да ускорим растежа си с поддръжката на Silverfleet Capital. ", прибавя Давид Лау, основен изпълнителен шеф на ec4u.

Кристиан Зюс, сътрудник в Silverfleet Capital, отбелязва, че ec4u и BULPROS са водещи снабдители на услуги на извънредно атрактивния пазар за цифрови бизнес решения, основани на облачни технологии. " Радваме се, че имаме опцията да ги подкрепим, с цел да разпрострат цялостния си капацитет за напредък в бъдеще. " показа той.

" Както ec4u, по този начин и BULPROS имат мощни стратегически партньорства с водачите в средата на цифровите платформи. Ще спомагаме на двете компании да открият нови благоприятни условия за съдействие и разширение. " съобщи Йоахим Браун, сътрудник в Silverfleet Capital.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР