Българската Коледа“ подсигури скъпоструваща апаратура за детските клиники в УМБАЛ

...
Българската Коледа“ подсигури скъпоструваща апаратура за детските клиники в УМБАЛ
Коментари Харесай

„Българската Коледа“ достави високотехнологична апаратура за лечение на деца в УМБАЛ „Св. Марина“-Варна

„ Българската Коледа “ подсигури скъпоструваща инсталация за детските клиники в УМБАЛ „ Св.Марина “-Варна. С неповторим за страната високотехнологичен ендоскоп за диагностика на горен и низък храносмилателен тракт при деца, инфузионна помпа и линеарен трансдюсер към този момент могат да се лекуват пациенти до 18 годишна възраст в най-голямата балница в Източна България.

Иновативният ендоскоп ще даде опция за още по-прецизна диагностика и лекуване на дребни пациенти с проблеми на горен и низък храносмилателен тракт във Втора детска клиника. Апаратурата е профилирана за пациенти в детска възраст. Втора детска клиника в УМБАЛ „ Св. Марина “ във Варна е профилирана за диагностика и лекуване на деца и юноши с гастроентерологични проблеми. Всяка година в клиниката се лекуват над 4000 пациенти със болести на храносмилателната система от цялата страна.

Инфузионната помпа за автоматизирано конфигуриране на скоростта на вливаните лекарства ще се употребява от медиците в Детското поделение за интензивно лекуване, в което се оказват реанимационни дейности на пациенти от 0 до 18 години от Североизточна България с лечебни, хирургични, инфекциозни, токсични и други сериозни положения.

Ръководството на болничното заведение, лекарите и медицинските експерти от клиниката показаха признанието си към Президента, под чийто патронаж се организира благотворителната самодейност „ Българска Коледа “ и към българския народ за съпричастността към болните деца и техните фамилии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР