Българската кандидатура се радва на сериозна подкрепа от най-високо ниво

...
Българската кандидатура се радва на сериозна подкрепа от най-високо ниво
Коментари Харесай

Младежка зимна олимпиада в София става все по-реална

 Катерачът Петър Иванов и двойката акробати на край на младежката олимпиада в Буенос Айрес
Българската кандидатура се радва на сериозна поддръжка от най-високо равнище в МОК. Мисията е допустима и има смисъл да продължаваме да работим за подготовка на една сполучлива кандидатура на България за хазаин на Зимните юношески олимпийски игри през 2024.

Това станя ясно след срещата на президента на БОК Стефка Костадинова, вицепрезидента Любо Ганев и генералният секретар Белчо Горанов с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. На срещата бе и министърът на младежта и спорта Красен Кралев и шефът на дирекция " Европейски стратегии, планове и интернационално съдействие " в ММС Виктория Славкова.

Цялата българска делегация организира след това едночасова среща с техническия екип на МОК, който ще ни съветва при подготвянето на кандидатурата на България за хазаин на Зимните юношески олимпийски игри през 2024 година

След това Кралев и Стефка Костадинова бяха признати от президента на МОК Томас Бах, с който продължиха диалозите, стартирани в София през септември. Делегацията ни организира и работна среща с управлението на Международната федерация по ски (ФИС), на която участваха и членове на организационния комитет на Зимните юношески олимпийски игри през 2020, които ще се състоят в Лозана, Швейцария.

От срещите стана ясно още, че бюджетът за оперативните разноски за провеждането на Игрите възлиза сред 30 и 40 милиона евро, прецизират в известие на ММС. Министър Кралев организира и дълга среща и с генералния шеф на МОК Кристоф Де Кепер и вицепрезидента на МОК проф. Угюр Ерденер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР