Българската художествена гимнастика е пример за цял свят. Родни специалисти

Българската художествена гимнастика е пример за цял свят. Родни специалисти ...

Българката, която успешно разпространява традициите на родната художествена гимнастика


Българската художествена гимнастика е пример за цял свят. Родни специалисти успешно разпространяват стандартите на нашата школа и са търсен човешки капитал в много чужди отбори, съобщава БТВ.

Адела Димова започва да се занимава с художествена гимнастика на 3 години. Повече от 10 години е треньор по любимия спорт и преминава през всички нива на развитие. Трупа опит в „Левски“ под наблюдението на Нешка робева.

На 22 става помощник-треньор на националния отбор на Казахстан, а на 28 е поканена за главен треньор на националния отбор на Словакия.

Заедно с Ян Новак и Ханка Киркова, за 2 години преструктурират цялата система, изграждат национални звена във всички възрастови групи и подбират отбора.

Адела признава пред БТВ, че да докаже управленческите си умения и да убеди екипа в качествата си е била нелека задача, защото се е съгласила да поеме позицията на крехка възраст.

Макар и от 8 години да е зад граница, тя е категорична, че носталгията ѝ към България ще остане завинаги и се надява да е посланик на българската школа.

Целта ѝ е да доведе отбора за първи път на олимпийските игри – тези в Париж през 2024 година, като най-голямата ѝ мечта е да води българския отбор на големи състезания.

Източник: fakti.bg