Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велико Търново прие протестна ...

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велико Търново прие протестна

Ресторантьорите във Велико Търново настояват за компенсации или за пълен локдаун

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велико Търново одобри протестна декларация, с която упорства дружно с ограничаващите ограничения и въвеждането на зеления документ браншът да бъде компенсирансъс 100% от осигурителния приход за личния състав и 50% от оборотите за същите месеци от 2019 година.

На изключително общо заседание хотелиерите и ресторантьорите във Велико Търново желаеха от страната гратисен срок за въвеждането на зеления документ и нови компенсационни ограничения за сектора, уточни ръководителят на регионалната конструкция на БХРА Петър Стефанов:  

„ Ние имаме константни разноски, включвайки заплати, ток, който е ужасно безценен сега, и тези разноски ние не можем да ги поемем с 20 % имунизирани хора, които биха били наши евентуални абонати. Да дадат един гратисен срок от един месец хората да се имунизират, да станат най-малко 60 %, тогава сме за “.  

Ако страната не удовлетвори настояванията, браншът упорства за цялостен локдаун за три седмици за цялата страна и предизвестява за митинги с блокиране на активността на разнообразни държавни институции, затваряне на пътища и палаткови лагери.

Източник: bnr.bg