Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация настояват за спешна финансова помощ

...
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация настояват за спешна финансова помощ
Коментари Харесай

Хотелиери искат спешна помощ и среща с Борисов

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация упорстват за незабавна финансова помощ за целия туристически бизнес и среща с премиера Бойко Борисов.

От асоциацията излязоха с протестна нота против влезлите в действие, а след това анулирани ограничения на здравния министър Кирил Ананиев. Според тях е неприемливо БХРА да не бъде уведомявана за идни промени по към този момент взети решения. Те недоумяват за какво са били и золирани от присъединяване в разговора с Ананиев по отношение на анулацията на заповедта за затваряне на нощните заведения и взетото решение те още веднъж да бъдат отворени.

От сектора недоволстват против непредвидимостта на ръководство на ограниченията и метода, по който се сервира информацията за инфектираните, която те дефинират като " плашене с числа ".
 Пак отварят нощните заведения
Пак отварят нощните заведения

Толкова доста хора са по площадите, а ние да сме без работа и пари, считат от сектора

Според тях нито една от подхванатите ограничения не е използвана в туризма . Те са безапелационни, че за това виновност има Министерството на туризма със своята бездейност. От БХРА показват като неефективна както мярката 60/40 или 80/20, която трябваше да влезе в действие от 1 юли, по този начин и финансовите тласъци за поддръжка на чартърните полети; даването на обезпечени от ББР нисколихвени заеми от банките, както за личния състав, по този начин и за компаниите от бранша; безвъзмездната поддръжка за микро, дребни и междинни предприятия; и рекламна акция на страната ни в чужбина;

Те показват, че браншът приема позитивно въвеждането на диференцирана ставка на Данък добавена стойност за стимулиране на туристическата промишленост.

От БХРА считат, че на процедура няма работещи ограничения за сектора. По тази причина упорстват до петък, 17 юли за среща с премиера, на която да бъдат разисквани поставените проблеми.
 Алибегов уверен, че няма да има ново затваряне на нощните заведения
Алибегов уверен, че няма да има ново затваряне на нощните заведения

По думите има доста непоколебим надзор от страна на управляващите, ревизират ги по 2 пъти дневно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР