Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настоява в своя позиция

...
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настоява в своя позиция
Коментари Харесай

Ресторантьорите поискаха предвидими правила за затваряне на обектите

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) упорства в своя позиция за ясни ограничения и правила, при които се затварят хотели, заведения и заведения за хранене или се лимитира тяхната активност.

Позицията идва откакто в петък и събота бяха взети решения за затваряне на питейни заведения и нощни заведения в София, Шумен, Перник и други градове в страната, а заведенията за хранене към този момент може да работят единствено до 22 ч. Тези разпореждания влизат в действие единствено 24 часа след одобряването от локалните изключителни щабове.

„ За да има предвидимост за бизнеса, въпреки и в изискванията на световна пандемия и динамично-променяща се конюнктура, съгласно нас е належащо да се одобряват ясни правила за деяние, тъй че вложителите и работещите в туризма да не бъдат " изненадвани в последния миг " с решения, поради които търпят финансови загуби “, се споделя в позицията.

„ Ние сме безапелационни, че даже и ограниченията, които се подхващат все още да са верните от здравна позиция, те опонират на логиката и йерархията в страната “, считат от БХРА.

Настоява се кабинетът и здравните управляващи да излязат с позиция при какъв брой позитивни теста и направени за какъв интервал от време ще се лимитира работата на заведения и хотели, както и при какъв брой позитивни теста ще се възобновява работата на тези обекти. По този метод, браншът ще може да възнамерява своята активност, а не със заповеди в петък вечер да се лимитира работата на бизнеси, които към този момент са вложили в наем на личен състав, оркестри, образуване на събития и други, допълват от БХРА.

Те оферират ограничения, които потвърдено работят както в Европейски Съюз, по този начин и в Русия, Турция и други страни. На първо място независимите заведения, които са отвън хотели, летища, автогари и жп гари да работят най-малко до 24:00 ч. Тези, които са към места за настаняване или транспортни хъбове, да нямат ограничаване в работното време.

В местата за настаняване, в случай че потенциалът в заведенията е по-голям от броя на местата в хотела, те да бъдат задължени да работят с 50 на 100 от него.

В случай, че се обслужват само посетители на хотела, тогава заведенията да нямат сходно ограничаване. Да се сътвори обединен портал, на който да се качват сигнали за неспазване на ограниченията, упорстват от БХРА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР