Българската фондова борса обяви, че придобива 45% дял в инвестиционния

...
Българската фондова борса обяви, че придобива 45% дял в инвестиционния
Коментари Харесай

БФБ придобива 45% от частен инвестиционен фонд за 5.5 млн. лв.

Българската фондова борса разгласи, че придобива 45% дял в капиталовия фонд „ Капман “ за 5,5 млн. лева Целта на договорката е развиването в сигнергия на многостранните системи за търговия на БФБ.

„ Навлизането на технологиите водят до бурно развиване на по-слабо контролирани електронни платформи за търговия каквито са тази на БФБ и на Капман – „ MTF Sofia ”. Убедени сме, че дружно ние ще разкрием цялостния им капацитет и най-много в интерес на финансовия пазар в България “, разяснява доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.

Обединението сред БФБ и „ MTF SOFIA “ на Капман се чака да има позитивен резултат и за двата пазарни оператора. То ще сътвори благоприятни условия за създаване на нови пазарни ниши и предложение на по-голямо многообразие от финансови принадлежности за вложителите като: структуриране на нови спот инструменти; вписване за търговия на забавни и ликвидни задгранични принадлежности, включително и издадени на прилежащи пазари и развиване на краудфандинг (crowdfunding) платформи.

Предстои акционерите на БФБ да гласоподават предлагането за придобиването на каузи от Капман на Извънредно общо заседание планувано за 30 ноември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР