Българската федерация по водомоторен спорт работи по нов проект свързан

...
Българската федерация по водомоторен спорт работи по нов проект свързан
Коментари Харесай

Водното огледало“ в Кърджали приема състезания за бързи лодки, джет ски и флайборд



Българската федерация по водомоторен спорт работи по нов план обвързван с водоморните спортове – бързи лодки, джет ски и флайборд, който ще бъде осъществен от 29 юни до 1 юли край Кърджали.

На 29 и 30 юни на брега на язовир „ Студен Кладенец ” ще се проведат три манша за всички категории джетове, в това число и Free Style, дами и деца.

В същото време  на „ Водното огледало “, в центъра на Кърджали ще се провеждат надпреварите с бързи лодки, който ще включва free style осъществявания с джетове и успореден слалом за финалните серии на джет надпреварата, както и атракции с FlyBoard.

До момента присъединяване са декларирали над 40 състезатели от България, Румъния, Турция, Гърция и Унгария, като измежду тях има доста известни имена в дисциплината с голям брой трофеи в Европейския и Световния шампионати.

Между гонките са планувани атрактивни осъществявания с Fly Board, както и демонстрации на Hovercraft – лодка на въздушни възглавници.

" Опитваме се да покажем на хората алтернитивни способи за сопртиване. Опитваме се да дадем изява на хората, които се занимават с тези спортове. Поканили сме съдийски екипи, които са лицензирани от международната федерация. Ще имаме наблюдаващи от европейската и международната федерация. Ако се оправим добре в това тестово съревнование ще кандидастваме следващата година за кръгове от шампионатите на Европа и на планетата ", съобщи генералният секретар на Българската федерация по водомоторен спорт ".



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР