Българската федерация по вдигане на тежести се обърна към обществеността

...
Българската федерация по вдигане на тежести се обърна към обществеността
Коментари Харесай

Вдигането на тежести събира дарения за глобата

 Режат на половина участниците ни при щангите за Токио 2020
Българската федерация по повдигане на тежести се обърна към обществеността с молба за дарения за погашение на санкцията от 250 000 $ към интернационалната централа. Срокът за заплащане наближава и в случай че пари не бъдат открити или събрани, то след 18 юни нашите щангисти ще бъдат извадени от интернационалните надпревари.

От БФВТ са оповестили и сметка за набиране на средства, като се обръщат към всички свързани с този спорт с молба да се включат. Санкцията беше наложена, откакто през март 2015 година по време на неочакван допинг тест беше намерено съществуването на анаболния стероид " станозолол " в пробите на 11 български състезатели от националните тимове.

Ето и цялото послание от БФВТ:

НА УС НА БФВТ КЪМ ВСИЧКИ НАСТОЯЩИ И БИВШИ СЪСТЕЗАТЕЛИ, ТРЕНЬОРИ, ДЕЯТЕЛИ И ЛЮБИТЕЛИ НА ЩАНГИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Уважаеми дами и господа,
На свое съвещание, извършено на 13.04.2018 година, членовете на УС на БФВТ разискаха деликатно всички условия към наложената ни санкция от МФВТ и следствията, които биха зародили при неспособност да се оправим с този проблем. Оказва се, че след 18.06.2018 година БФВТ ще загуби правата си да взе участие във всички прояви от интернационалния състезателен календар на МФВТ и всички произлизащи от това последици. В тази връзка

БФВТ ОТКРИВА ЦЕЛЕВА НАБИРАТЕЛНА СМЕТКА НА ФЕДЕРАЦИЯТА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ САНКЦИЯТА НА МФВТ, НАЛОЖЕНА НИ В НАЧАЛОТО НА 2018 ГОДИНА, А ИМЕННО:

До: СДРУЖЕНИЕ БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ
бул.ВАСИЛ ЛЕВСКИ 75, СОФИЯ

IBAN:BG76UNCR70001523248969 BIC: UNCRBGSF

Ние приканваме всички сегашни и някогашни европейски, международни и олимпийски първенци и медалисти, техните треньори и ръководители на клубове, техните фамилии и другари, всички жители на страната да оказват помощ на българските щанги в този сериозен за тях миг.
Българските щанги имат голям принос за издигане името и престижа на нашата страна - те са донесли на България:

►37 медала от олимпийски игри, от които 12 златни, 17 сребърни и 8 бронзови, а имаме и трима олимпийски първенци от младежките олимпийски игри;

►224 медала от международни шампионати за мъже и дами, от които 79 златни, 82 сребърни и 63 бронзови;

►397 медала от европейски шампионати за мъже и дами, от които 168 златни, 133 сребърни и 96 бронзови;

►Стотици са й оценките, извоювани от по-младите поколения тежкоатлети - юноши, девойки и кадети.

Видно е, че нашето семейство е огромно, че доста български младежи и девойки са дали във времето най-хубавите дни от живота си за възхвала на Родината. И са съумели.
В този миг е належащо всички ние, свързани по някакъв метод с повдигането на тежести, да помогнем в рамките на своите благоприятни условия за излизане от обстановката, в която се намира федерацията.
В своята, към този момент повече от 70-годишна история, БФВТ в никакъв случай не е принадлежала някому - ръководители, деятели, състезатели и треньори, потомство след потомство, идват и си отиват. Помощта, за която се обръщаме към Вас, е точно за федерацията и хората, работещи на попрището на повдигането на тежести в страната - като състезатели, треньори, деятели, радетели и всички съпричастни с тях.

В умозаключение, Ви осведомяваме, че в уеб страницата на федерацията ще бъдат оповестявани размерите на всички лични финансови преводи, тъй че те да станат притежание на нашата общност.

УС на БФВТ
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР