Българската федерация по вдигане на тежести попадна под удара на

...
Българската федерация по вдигане на тежести попадна под удара на
Коментари Харесай

Орязаха щангистите ни с 50 процента за Токио

Българската федерация по повдигане на тежести попадна под удара на нов устав, гласуван от интернационалната централа IWF. Според него всяка една страна, която е хваната с сред 10 и 19 позитивни допинг проби в интервала от 2008 до 2020 година, ще има право на единствено 4 участници на олимпийските игри в Токио. В този интервал не влизат провиненията преди Пекин, когато целият ни народен тим бе хванат със неразрешени стимуланти. Попадат обаче тези 11, които изгоряха преди Игрите в Рио. В резултат на това България ще може да изпрати най-много двама мъже и две дами на олимпиадата през 2020-а. Всичко това, в случай че президентът на федерацията Неделчо Колев откри метод да заплати санкцията от 250 000 $, наложена от Лозана за случая отпреди 3 години. Сумата би трябвало да бъде изчистена до края на юни или страната ни ще бъде извадена от интернационалните участия.

Освен България в графата за 4 квоти влизат още 8 страни. Това са Иран, Албания, Румъния, Узбекистан, Индия, Украйна, Молдова и Турция. Далеч по-тежко е ситуацията на Русия, Казахстан, Азербайджан, Беларус и Армения. Те са дали 20 или повече позитивни проби, което значи, че ще имат единствено по двама представители в Токио (по един мъж и по една жена).

От интернационалната федерация са взели и друго значимо решение. То гласи, че при трима или повече състезатели, хванати с допинг, в интервал от 18 месеца до старта на олимпиадата въпросната страна ще бъде спряна въобще от присъединяване.

Също по този начин всеки играч, който желае да взе участие в Токио, би трябвало да е бил на най-малко шест интернационалните шампионата през въпросните 18 месеца. Това значи, че няма да има вид, при който даден щангист да се пусне на европейското и по-късно да пропусне целия останал сезон до края на годината. Или пък да взе участие единствено на международното и да вземе квота за олимпиадата.

" Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР