Българската федерация по вдигане на тежести попадна под удара на

...
Българската федерация по вдигане на тежести попадна под удара на
Коментари Харесай

Режат наполовина участниците ни при щангите за Токио 2020


Българската федерация по повдигане на тежести попадна под удара на нов устав, който е гласуван от интернационалната централа IWF, написа " Тема Спорт ".

Според него всяка една страна, която е записала сред 10 и 19 позитивни допинг проби в интервала от 2008 до 2020 година, ще има право на единствено 4 участници на олимпийските игри в Токио. В този интервал не влизат провиненията преди Пекин, когато целият ни народен отбор бе хванат със неразрешени стимуланти.

Попадат обаче тези 11, които изгоряха преди игрите в Рио. В резултат на това България ще може да изпрати най-много двама мъже и две дами на олимпиадата през 2020-а. Всичко това, в случай че президентът на федерацията Неделчо Колев откри метод да заплати санкцията от 250 хиляди $, наложена от Лозана за случая отпреди 3 години. Сумата би трябвало да бъде изчистена до края на юни или страната ни ще бъде извадена от интернационалните участия.

Освен България в графата за 4 квоти (по две мъжки и женски) влизат още 8 страни. Това са Иран, Албания, Румъния, Узбекистан, Индия, Украйна, Молдова и Турция. Далеч по-тежко е ситуацията на Русия, Казахстан, Азербайджан, Беларус и Армения. Те са дали 20 или повече позитивни проби, което значи, че ще имат единствено по двама представители в Токио (по един мъж и жена).

От интернационалната централа са взели и друго значимо решение. То гласи, че при трима или повече състезатели, хванати с допинг, в интервал от 18 месеца до старта на олимпиадата въпросната страна ще бъде спряна въобще от присъединяване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР