Българската федерация по тенис разпространи съобщение до медиите с опит

...
Българската федерация по тенис разпространи съобщение до медиите с опит
Коментари Харесай

Все още има шанс за Sofia Open догодина

Българската федерация по тенис популяризира известие до медиите с опит за внасяне на изясненост към появилите се информации през вчерашния ден, че Sofia Open няма да се организира през 2023 година. 

От федерацията не показват сигурно дали ще има или няма да има шампионат, само че акцентират, че работят по конфликтния календар за идващия сезон.

Основният проблем наподобява, че е обвързван с обстоятелството, че Sofia Open 2023 се припокрива с мачовете от " Купа Дейвис ". 

Ето цялостното известие от БФТ:

“Sofia Open желае да внесе изясненост поради всички подозрения, подбудени от информация, която сега циркулира в медиите. 

В оповестения календар на АТР за 2023 година датите за “Купа Дейвис ” са в спор със Sofia Open. 
 Без Sofia Open следващата година? Без Sofia Open следващата година?
Това основава проблем за Sofia Open, защото през февруари 2023 година националният тим на България ще гостува на Нова Зеландия в мач за влизане в Световна група I на “Купа Дейвис ”.

В този подтекст се прави настоящо преструктуриране на календара и АТР е в полемики с сътрудниците на Sofia Open - Brandplus и Българската федерация по тенис.

Официално ще осведомяваме обществеността за решението и бъдещето на Sofia Open ведната откакто тази информация стане налична за откриване и шерване с всички.

Благодарим за търпението и разбирането по този въпрос ”, пишат от БФТ.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР