Българската федерация по тенис проведе тренировъчни сесии за най-изявените млади

...
Българската федерация по тенис проведе тренировъчни сесии за най-изявените млади
Коментари Харесай

БФТенис проведе тренировъчни сесии за най-добрите таланти до 16 и 18 години

Българската федерация по тенис организира подготвителни сесии за най-изявените млади български състезатели до 16 и 18 години. Родните гении организираха подготовка в границите на три дни в зала " София ".

Основната цел е огромните възрастови групи при подрастващите (16 и 18) да бъдат събирани дружно, с цел да играят между тях, в това число подготвителни мачове, точки, както на двойки по този начин и на сингъл. Особено в този момент, когато пътуванията зад граница са много затруднени, тези състезатели имат потребност тъкмо от това.

" Играта на двойки е извънредно значима - тя развива значими качества в един тенисист като тактическо мислене, работа в екип, вдишване на отговорност. Освен това усъвършенства и уменията при игра на сингъл, да не приказваме, че в отборните съревнования (Купа Дейвис, Фед къп, Европейски купи, резултата от двойковия мач постоянно е от решаващо значение за крайния излаз от дуела ", разяснява Даниел Ангелов, народен треньор.

В заниманията взеха присъединяване Симеон Терзиев, Виктор Марков, Адриано Дженев, Росица Денчева, Александра Габровска, Яна Стоянова, Елена Тренчева, Денислава Глушкова и Даря Шаламанова.

Подготовката беше водена от Даниел Ангелов благодарение на Серафим Грозев, Пресиян Коев и Джулия Терзийска.

Предните две седмици БФТенис организира и два лагера за деца родени през 2010, 2011 и 2012 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР