Българската федерация по тенис получи покана да бъде домакин в

...
Българската федерация по тенис получи покана да бъде домакин в
Коментари Харесай

България може да приеме Купа Дейвис догодина

Българската федерация по тенис получи покана да бъде хазаин в плейофа против Мексико от Световната група II за “Купа Дейвис”. Страната ни трябваше да гостува оттатък Океана, само че Комитетът за “Купа Дейвис” към ITF взе решение да замени семействата, като по този начин почете молбата за това, отправена от БФ Тенис.

Основен мотив в нея беше към този момент взетото решение Мексиканската федерация да не семейства против Англия за Купа " Били Джийн " през февруари. Причина за него стана проточилата се процедура по желание на президент на мексиканската централа, която докара и до закъснение в организацията на идния дуел.

По стратегия Мексико трябваше да одобри България сред 5-и и 7-и март следващата година, само че съгласно БФ Тенис и ITF, неяснотите към избора на президент и проблеми, свързани с COVID-19, няма да доведат до естествени условия за осъществяване на мача.

" БФ Тенис е подготвена да одобри плейофа против Мексико, откакто през ноември към този момент организира сполучливо турнирa ATP 250 Sofia Open ", се споделя в писмото, подписано от прeзидента на централата ни Стефан Цветков. В отговор ITF удостоверява размяната на семействата и дава право на българската централа да избере по кое време да одобри Мексико - през март или септември 2021 година БФ Тенис има право да удостовери или да откаже организирането на плейофа до 23-и декември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР