Българската федерация по художествена гимнастика публикува официално становище по повод

...
Българската федерация по художествена гимнастика публикува официално становище по повод
Коментари Харесай

Федерацията по гимнастика отговори на Нешка Робева

Българската федерация по художествена гимнастика разгласява публично мнение във връзка думи на Нешка Робева. Легендарната треньорка в последно време постоянно си разменя реплики и обвинявания с Илиана Раева посредством медиите. При последната си изява Робева съобщи, че в "българския народен тим не се прави селекция и по този начин съсипваме доста деца ".

Раева съблюдава обещанието БФХГ да излезе с публично известие до медиите по отношение на следващите операции на Нешка. Изкарани бяха документи, уличаващи Робева в неистини.

Представяме ви го без редакторска интервенция:

Отговор на Българската федерация по художествена гимнастика до медиите в България и българската общност във връзка изявление на Нешка Робева пред Нова телевизия /11.03.2018/:

За следващ път опитите ни за опазване на положителния звук и взаимоотношения, нужни за обезпечаване на спокойна атмосфера за подготовка на националните тимове, бяха предизвикани от госпожа Нешка Робева. Затова през днешния ден ще отговорим само и единствено на отправените нападки в изявлението ѝ от 11.03.2018 год.

Считаме, че единствен отговор на манипулативното изявление на госпожа Робева би трябвало да бъдат обстоятелствата и документите, по които се работи и ръководи художествената гимнастика в България.

* Селекция на националните тимове се прави според "Регламент за селекция и установяване на НО 2017-2020 " за дами и девойки, отбор и самостоятелно по настрана, които могат да бъдат прочетени от всеки заинтересуван на интернет страницата на БФХГ- https://www.fbgr.org /Прилагаме Регламента за НО самостоятелно дами и Регламент девойки/.

Състезателките не се "ПОСОЧВАТ " от треньорите, както сподели госпожа Нешка Робева в ефира на малкия екран. Те се избират от извършените контролни надпревари, като последната дума за състава има старши треньорът на съответния народен тим. Че това е верният път приказват резултатите на българските гимнастички на интернационалния шампионат в Норвегия /прилагаме копие от протокола - 1,2,7,8 и 9 м./, квалификацията за Младежките олимпийски игри в Москва 2018 год./копие от протокола - 7 и 12 м./ и присъединяване на дамите на Гран при в Москва и МТ в Рига. От предоставените протоколи е видно, че неизбраната в НО гимнастичка на госпожа Нешка Робева и състезаваща се за Македония е надлежно на 11 и 30/20м., при присъединяване на състезателки единствено от Европа.

* Във връзка с изказаната лъжа от госпожа Робева, че не е получила отговор на изпратените до БФХГ писма, прилагаме писмата и отговорите на федерацията.

* Относно въпроса какво значи "съвременна художествена гимнастика " предлагаме:

* Да се гледа класирането на българските гимнастички и състезателката на Нешка Робева при присъединяване им в Норвегия и Москва.

* Да се прочете Съдийския устав на Международната федерация по художествена гимнастика.

Във връзка с неетичното отношение на госпожа Робева към БФХГ в тъкмо определено от нея време, а точно преди значимо за националните състезателки съревнование, бихме желали да изкажем отвращение си от отрицателното отношение на госпожа Нешка Робева към работещата в Германия наша българска колежка, изказано нееднократно обществено. Когато претендираме за нравственос и морал, би трябвало да бъдем образец за същите.

Искрено се надяваме, че това ще бъде последният опит на госпожа Нешка Робева да дискредитира работата на БФХГ и финален опит да наруши креативната и сполучлива екипна работа в националните тимове.

Бихме желали да внесем и малко изясненост във връзка с тиражираната теза, че не ѝ се разрешава да работи като треньор в България. Това е несериозно и смехотворно изказване, тъй като тя има най-голямата подготвителна зала по художествена гимнастика в България, което ѝ дава опция да упражнява треньорската специалност, както откри за добре. Освен това всеки треньор, работещ в България има свободен достъп и опция да кандидатства в състезанието за треньори на националните тимове.

Надяваме се също, че с изнесените документи и истината за разпоредбите на работа в БФХГ на медиите и българската общност ще стане ясно, че умишлените обвинявания на госпожа Нешка Робева не дават отговор на истината и, че БФХГ работи само и единствено в полза на триумфите на българската художествена гимнастика.

Г- жа Нешка Робева е най-успешният треньор в историята на българската художествена гимнастика. Ние ценим и почитаме нейните достижения и професионалния ѝ гений. Тя е била образец за доста треньори в България и по света. Сегашните триумфи на българските гимнастички са продължение на мощните обичаи, основани от плеяда, треньори и състезатели в цялата златна история на красивия ни спорт, основна част, от която е и госпожа Нешка Робева.

Ние имаме вяра, че дружно и обединени ще посрещнем бъдещите триумфи на българската художествена гимнастика.

Илиана Раева - Председател БФХГ
Мария Петрова - Вицепрезидент БФХГ
Росина Атанасова - Ген.секретар БФХГ
Деспа Кателиева - Директор на НО
Бранимира Маркова -Ц Главен управител НО самостоятелно дами
Силвия Стойнева - Старши треньор самостоятелно девойки
Даниела Велчева - Председател Съдийска комисия

Забележка: Подписалите се под отвореното писмо имат директно отношение към селекцията на националните тимове и кореспонденцията в изложените документи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР