Българската федерация по художествена гимнастика публикува официално становище по повод

...
Българската федерация по художествена гимнастика публикува официално становище по повод
Коментари Харесай

Федерацията по художествена гимнастика с официална позиция

Българската федерация по художествена гимнастика разгласява публично мнение във връзка думи на Нешка Робева.

Нешка Робева: Дори нежелана, все по този начин работя за българския спорт

Отговор на Българската федерация по художествена гимнастика до медиите в България и българската общност във връзка изявление на Нешка Робева пред Нова телевизия /11.03.2018/:

За следващ път опитите ни за опазване на положителния звук и взаимоотношения, нужни за обезпечаване на спокойна атмосфера за подготовка на националните тимове, бяха предизвикани от госпожа Нешка Робева. Затова през днешния ден ще отговорим само и единствено на отправените нападки в изявлението й от 11.03.2018 год.
Считаме, че единствен отговор на манипулативното изявление на госпожа Робева би трябвало да бъдат обстоятелствата и документите, по които се работи и ръководи художествената гимнастика в България.

* Селекция на националните тимове се прави според "Регламент за селекция и установяване на НО 2017-2020 " за дами и девойки, отбор и самостоятелно по настрана, които могат да бъдат прочетени от всеки заинтересуван на интернет страницата на БФХГ- https://www.fbgr.org /Прилагаме Регламента за НО самостоятелно дами и Регламент девойки/.
Състезателките не се "ПОСОЧВАТ " от треньорите, както сподели госпожа Нешка Робева в ефира на малкия екран. Те се избират от извършените контролни надпревари, като последната дума за състава има старши треньорът на съответния народен тим. Че това е верният път приказват резултатите на българските гимнастички на интернационалния шампионат в Норвегия /прилагаме копие от протокола - 1,2,7,8 и 9 м./, квалификацията за Младежките олимпийски игри в Москва 2018 год./копие от протокола - 7 и 12 м./ и присъединяване на дамите на Гран при в Москва и МТ в Рига. От предоставените протоколи е видно, че неизбраната в НО гимнастичка на госпожа Нешка Робева и състезаваща се за Македония е надлежно на 11 и 30/20м., при присъединяване на състезателки единствено от Европа.

* Във връзка с изказаната лъжа от госпожа Робева, че не е получила отговор на изпратените до БФХГ писма, прилагаме писмата и отговорите на федерацията.

* Относно въпроса какво значи "съвременна художествена гимнастика " предлагаме:

* Да се гледа класирането на българските гимнастички и състезателката на Нешка Робева при присъединяване им в Норвегия и Москва.

* Да се прочете Съдийския устав на Международната федерация по художествена гимнастика.

Във връзка с неетичното отношение на госпожа Робева към БФХГ в тъкмо определено от нея време, а точно преди значимо за националните състезателки съревнование, бихме желали да изкажем отвращение си от отрицателното отношение на госпожа Нешка Робева към работещата в Германия наша българска колежка, изказано нееднократно обществено. Когато претендираме за нравственос и морал, би трябвало да бъдем образец за същите.

Искрено се надяваме, че това ще бъде последният опит на госпожа Нешка Робева да дискредитира работата на БФХГ и финален опит да наруши креативната и сполучлива екипна работа в националните тимове.

Бихме желали да внесем и малко изясненост във връзка с тиражираната теза, че не й се разрешава да работи като треньор в България. Това е несериозно и смехотворно изказване, тъй като тя има най-голямата подготвителна зала по художествена гимнастика в България, което й дава опция да упражнява треньорската специалност, както откри за добре. Освен това всеки треньор, работещ в България има свободен достъп и опция да кандидатства в състезанието за треньори на националните тимове.

Надяваме се също, че с изнесените документи и истината за разпоредбите на работа в БФХГ на медиите и българската общност ще стане ясно, че умишлените обвинявания на госпожа Нешка Робева не дават отговор на истината и, че БФХГ работи само и единствено в полза на триумфите на българската художествена гимнастика.

Г- жа Нешка Робева е най-успешният треньор в историята на българската художествена гимнастика. Ние ценим и почитаме нейните достижения и професионалния й гений. Тя е била образец за доста треньори в България и по света. Сегашните триумфи на българските гимнастички са продължение на мощните обичаи, основани от плеяда, треньори и състезатели в цялата златна история на красивия ни спорт, основна част, от която е и госпожа Нешка Робева.
Ние имаме вяра, че дружно и обединени ще посрещнем бъдещите триумфи на българската художествена гимнастика.

Илиана Раева - Председател БФХГ
Мария Петрова - Вицепрезидент БФХГ
Росина Атанасова - Ген.секретар БФХГ
Деспа Кателиева - Директор на НО
Бранимира Маркова -Ц Главен управител НО самостоятелно дами
Силвия Стойнева - Старши треньор самостоятелно девойки
Даниела Велчева - Председател Съдийска комисия
Забележка: Подписалите се под отвореното писмо имат директно отношение към селекцията на националните тимове и кореспонденцията в изложените документи.

* Всички публично документи са оповестени в страницата на БФХГ във Facebook.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР