Българската федерация по хандбал официално сложи край на сезон 2019/2020

...
Българската федерация по хандбал официално сложи край на сезон 2019/2020
Коментари Харесай

Българската федерация по хандбал обяви края на сезон 2019/2020 при мъжете и при жените

Българската федерация по хандбал публично постави завършек на сезон 2019/2020 след съвещание на Управителния съвет на централа.

За извънредно се приема класирането сега на спирането на шампионатите и оповестеното изключително състояние. Така варненският Локомотив за четвърти следващ път и общо за 12-ти в клубната история печели шампионската купа при мъжете. Вицешампион е тимът на Пирин 64 (Гоце Делчев), а бронзовите медали са за състава на Осъм (Ловеч).

При дамите за трета поредна година златото е за Бъки (Габрово), който, както и през 2019 година, печели дубъл - купа и купа на страната. Втори остава Етър 64 (Велико Търново), а бронза за пръв път в историята на клуба печели ОФК Поморие.
Носител на Купата на България при мъжете през този сезон няма да бъде избран, защото Финалната четворка на конкуренцията се анулира.

При подрастващите, предвид на динамично изменящата се обстановка с Ковид-19, се отсрочва вземането на дефинитивно решение по отношение на прекратяването или доиграването на финалите на шампионатите. Очакват се спомагателни разпореждания от страна на ММС.

На този стадий проведени надпревари под егидата на БФХ не се плануват до края на месец август или началото на септември, за когато се възнамерява да се организира Директива за птиците по плажен хандбал.

В интернационален проект към този миг УС на БФХ реши страната ни да подаде поръчка за присъединяване в подготовка за Екологичен потенциал за мъже. Мъжкият народен тим ще взе участие и в 4-то издание на шампионата IHF Emerging nations championship. Ще бъде доказано и присъединяване на националния тим за юноши до 18 на Европейското състезание през 2021 година. Очаква се страната ни още веднъж да бъде избрана за хазаин на шампионата, което е планувано за януари. Подадени са поръчки за присъединяване и в европейските шампионати за девойки до 17 и 19 години през 2021 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР