Българската федерация по бокс се обърна с официално писмо до

...
Българската федерация по бокс се обърна с официално писмо до
Коментари Харесай

Българската федерация по бокс с писмо до Томас Бах

Българската федерация по бокс се обърна с публично писмо до президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах в поддръжка на оставането на бокса в олимпийската стратегия.

Както е ясно, на 4 февруари 2018 година Изпълнителното бюро на МОК взе решение да преразгледа оставането на бокса в олимпийското придвижване, както и изваждането му от младежките олимпийски игри Буенос Айрес 2018 и летните олимпийски игри Токио 2020.

В писмото по Бах БФБ обръща внимание, че боксът е един от 6-те спорта, създатели на актуалното олимпийско придвижване и участник в игрите от 1904 година насам. Посочва се, че в България това е един от най-успешните спортове, донесъл на страната ни 18 медала от летни олимпийски игри, от които 4 златни.

Особено внимание се отделя и на обществената роля на бокса, защото у нас с бокс се занимават стотици деца в неравностойно състояние, за които „ ръкавиците и боксовият кръг са единственото средство за избавление от пороците на времето, а достигането до олимпийския орден е огромната им опция за реализация в живота “.

С писмото БФБ приканва МОК да преразгледа желанието си за изваждане на бокса от олимпийската стратегия.

БФБ кани всички известни спортисти, спортни ръководители и известни публични персони на България да се подпишат под писмото до президента на МОК в поддръжка на оставането на бокса в олимпийското семейство.

Подкрепа към този момент оказаха олимпийските първенци по бокс Георги Костадинов и Петър Лесов, международният първенец по бокс Детелин Далаклиев, всички национални състезатели и треньори, носителят на 3 олимпийски медала, 5 европейски и 5 международни трофеи в битката Александър Томов, носителят на 4 олимпийски медала и участник в 6 олимпиади в спортната гимнастика Йордан Йовчев, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев и доста други.

Всеки, които желае да поддържа оставането на бокса в олимпийската стратегия, може да го направи в офиса на БФБ в Спортната палата.

Писмото до Томас Бах е част от акцията, която БФБ стартира още по време на финалите на 69-ия интернационален боксов шампионат „ Странджа “ в зала „ София “ през уикенда. Тогава всички наши медалисти бяха облечени със специфични фланелки с надпис #boxinginolympics, а с табели със същия надпис се снимаха всички призьори, разнообразни задгранични тимове, съдии и последователи на бокса. Създадена е и специфична страница във Facebook Boxing in Olympics.

Снимка: bgboxing.org
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР