Българската фармацевтична компания „Хювефарма” подготвя листване на фондовата борса в

...
Българската фармацевтична компания „Хювефарма” подготвя листване на фондовата борса в
Коментари Харесай

Българската Хювефарма се листва на борсата в Амстердам

Българската фармацевтична компания „ Хювефарма” приготвя листване на фондовата борса в Амстердам,. „ Хювефарма” е благосъстоятелност на „ Адванс Пропъртис”, която се има от българските предприемачи Кирил и Георги Домусчиеви.

„ Хювефарма” ще предложи на вложителите новоиздадени акции, като е планувана и вторична оферта на съществуващи бумаги, които ще бъдат препоръчани от акционера на компанията, а точно сдружението „ Адванс Пропъртис”. В известието не е посочено в какъв размер ще бъдат препоръчани съществуващите акции.

„ Хювефарма” ще търси 300 млн. евро от процедурата по първично обществено предложение на акции (IPO) на контролирания пазар на Euronext Amsterdam, оповестяват от компанията.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Българската компания за електрически автомобили “Син Карс Индъст...

Процедурата ще се осъществя през идните седмици. Компанияте е наела J.P. Morgan AG, BNP Paribas и Citigroup Global Markets Europe AG, които ще бъдат световни координатори на IPO-то.

„ Хювефарма” е компания, разработваща артикули в областта на ветеринарната и хуманна медицина. Тя се подрежда на шесто място в света по мярка на прихиходите в сферата здравните артикули в отглеждането на животни (включително ваксини) и на второ място в областта на здравните грижи за прасета и домашни птици (без ваксини), написа в известието.

„ Хювефарма”, която е записана в Нидерландия, регистрира доходи от 588 млн. евро и облага преди лихви, налози и обезценка (EBITDA) от 167 млн. евро през 2020 година.

Основните индустриални мощности на компанията се намират в Италия, Франция, България и Съединени американски щати.

„ Хювефарма се намира на идващия стадий на своето развиване и това IPO е естествения метод да засилим растежа на компанията. IPO-то ще ускори в допълнение органичния ратеж на компанията и създаването на нови артикули, като също така ще усили способността на компанията да придобива или лицензира нови артикули или технологии, ще понижи нашия ливъридж, като също така ще ни разреши в допълнение да увеличим индустриалния си капацитет”, коментрира Кирил Домусчиев, президент и изпълнителен шеф на компанията.

„ Развълнуван съм от бъдещето ни като листната компания”, прибавя предприемачът.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР