Българската фармацевтична група Софарма“ ще прави детайлен анализ за евентуални

...
Българската фармацевтична група Софарма“ ще прави детайлен анализ за евентуални
Коментари Харесай

„Софарма“ проучва евентуални придобивания в Сърбия

Българската фармацевтична група „ Софарма “ ще прави подробен разбор за възможни придобивания и агресия в Сърбия. Това излиза наяве от последното съвещание на Съветът на шефовете, на което е взето решение за упълномощаване на представителите на сдружението да бъде осъществен подробен разбор за евентуални благоприятни условия за придобиване на благосъстоятелност в компании, които се занимават с произвеждане или маркетинг на здравни артикули в Сърбия.

„ Софарма “ ще изследва опцията за закупуване на дялове в производители или снабдители на лекарствени артикули, хранителни добавки, медицински произведения и други артикули от голяма важност за здравето на индивида.

Управителният съвет е упълномощил представители на сдружението да оценят, проучат и проведат първични договаряния с оглед реализиране на вероятно придобиване на взаимно присъединяване и/или мажоритарен дял от капитала на сдружения, които дават отговор на задачата.

В Сърбия „ Софарма “ е дейна в дистрибуцията на фармацевтични и медицински снабдители, санитарни артикули, хранителни добавки и козметика посредством дъщерното си сдружение „ Софарма Трейдинг “.

В търсене на мащаб групата стартира своята районна агресия като навлезе на сръбския пазар през май 2015 година През лятото на 2017 година компанията закупи мажоритарния дял от най-бързо развиващия се фармацевтичен дистрибутор в Сърбия – Lekovit d.o.o. Година и половина по-късно компанията напълно закупи сръбското сдружение.

В Югоизточна Европа „ Софарма “ към този момент има активност в Молдова. Освен това е дейна и в Украйна, Русия, Беларус, Азербайджан и Грузия.

По-рано тази седмица компанията регистрира 49% скок в консолидираната си чиста облага за първото тримесечие до 33.6 млн. лева Ръстът е воден значително от скок в експорта поради ниската база за същия интервал на предходната година, характеризиращ се с експлоадирането на войната в Украйна. Тогава краткотрайно износът се срина.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР