Българската двойка - Светла Згурова и Денис Колев завърши на

...
Българската двойка - Светла Згурова и Денис Колев завърши на
Коментари Харесай

България завърши с 15-о място на СК по модерен петобой

Българската двойка - Светла Згурова и Денис Колев приключи на 15-то място във финала на Световната купа в смесената щафета. Нашите се показаха почтено в конкуренцията на най-силните спортисти в петте дисциплини на петобоя. След плуването Згурова и Колев бяха трети във краткотрайното класиране, само че по-слабите резултати във фехтовката ги извади от топ 10. Конната езда им донесе 284 точки от вероятни 300, а в бягането и стрелбата поддържаха положително движение и централизация от самото начало.

„ Доволен съм от нашите състезатели като цяло. Ние бяхме с най-младия тим на тази Световна купа, в която присъединяване взеха най-хубавите от целия свят, тъй като е и Олимпийска подготовка за Токио. Имаме капацитет и занапред ще го развиваме в идващите интернационалните надпревари. Със сигурност имаше и леко терзание в някои от тях, само че това е обикновено. За идната Световна купа съм сигурен, че ще имаме по-добри резултати. Искам да благодаря на всички, които взеха присъединяване в организацията на конкуренцията. Толкова доста труд и безсънни нощи, с цел да се оправим с всичко. Получихме отлични оценки от Международната федерация за напъните и реализацията на първата от общо двете Световни купи в София”, показа президентът на БФМодерен петобой Андрей Кузманов.

Следващата купа още веднъж е късмет за класиране на Олимпиадата и състезателите от 43 страни остават в София, като ще упражняват на същите спортни уреди. В сряда ( 12 април) ще бъде теста на конете, в четвъртък квалификации при дамите, в петък квалификации – мъже. Събота са финали- дами, а в неделя мъжете ще дефинират най-хубавите в самостоятелната конкуренция.

 Светла Згурова съвременен петобой
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР