Българската двойка - Светла Згурова и Денис Колев завърши на

Българската двойка - Светла Згурова и Денис Колев завърши на ...

България завърши с 15-о място на СК по модерен петобой


Българската двойка - Светла Згурова и Денис Колев завърши на 15-то място във финала на Световната купа в смесената щафета. Нашите се представиха достойно в конкуренцията на най-силните атлети в петте дисциплини на петобоя. След плуването Згурова и Колев бяха трети във временното класиране, но по-слабите резултати във фехтовката ги извади от топ 10. Конната езда им донесе 284 точки от възможни 300, а в бягането и стрелбата поддържаха добро темпо и концентрация през цялото време.

„Доволен съм от нашите състезатели като цяло. Ние бяхме с най-младия отбор на тази Световна купа, в която участие взеха най-добрите от цял свят, защото е и Олимпийска квалификация за Токио. Имаме потенциал и тепърва ще го развиваме в следващите международни състезания. Със сигурност имаше и леко притеснение в някои от тях, но това е нормално. За следващата Световна купа съм сигурен, че ще имаме по-добри резултати. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в организацията на надпреварата. Толкова много труд и безсънни нощи , за да се справим с всичко. Получихме отлични оценки от Международната федерация за усилията и реализацията на първата от общо двете Световни купи в София”, сподели президентът на БФМодерен петобой Андрей Кузманов.

Следващата купа отново е шанс за класиране на Олимпиадата и състезателите от 43 държави остават в София, като ще тренират на същите спортни съоръжения. В сряда ( 12 април) ще бъде теста на конете, в четвъртък квалификации при жените, в петък квалификации – мъже. Събота са финали- жени, а в неделя мъжете ще определят най-добрите в индивидуалната надпревара.

Светла Згурова модерен петобой

Източник: gong.bg