Българската дизайнерка Невена Николова, която облече първата дама Десислава Радева

...
Българската дизайнерка Невена Николова, която облече първата дама Десислава Радева
Коментари Харесай

Стана ясно кой е автор на стилния тоалет, с който първата ни дама блесна в Брюксел (СНИМКА)

Българската дизайнерка Невена Николова, която облече първата дама Десислава Радева за визитата й в Брюксел, е от Пазарджик. Тя е приключила Езиковата гимназия в града, удостовери нейна някогашна съученичка. Първите си стъпки като дизайнер Невена Николова е направила дружно с Виргиния Здравкова, само че по-късно пътищата им се разделили и всяка почнала работа по лична марка. Невена стига до Англия, където през днешния ден има ателие на една от най-богатите улици, а нейни тоалети се носят от дами със синя кръв и звезди от шоубизнеса. Именно пазарджиклийката облече четири от гостенките на сватбата на Пипа Мидълтън (сестрата на Кейт Мидълтън) - светско събитие, което събра елита на Англия. Червената рокля, която порази всички и фотография на модела обиколи целия свят, бе носена от брачната половинка на финансиста Маркус Ленър, написа " Марица ".



Роклята, с която Десислава Радева се появи на срещата на първите дами в Брюксел, бе утвърдена и от най-строгите фешън критици. Във модерно средите моделът направи същински възторг. Съпругата на президента побърза да благодари на своите стилисти за труда, всеотдайността и отличната работа. Първото име, на което акцентира, бе точно на дизайнерката Невена Николова. Роклята е направена от дантела от фигури с по-тъмни очертания, с дължина малко над коляното, високо затворено деколте и ръкав, леко разкроен под лакътя. Вариации на роклята могат да бъдат видени на уеб страницата на дизайнерката. Николова има личен бранд - Nevena London, който развива от няколко години с бутик наоколо до Слоун Стрийт.

Сред феновете на моделите й са дъщерята на шефа на Формула 1 Бърни Екълстоун - Тамара, Мартин Маккъчън (Love Actually), тв водещата Лора Уитмор, моделът Мили Макинтош, Сара Фаберже. Роклите й са носени още от приятелката на брата на Кейт Мидълтън Дона Еър, балетистката Маринела Нунез, актрисата Катрин Тайлдесли, дизайнерката Софи Херман, певицата Кейти Милуа и други. Най-скъпата рокля, която е излизала от бутика на Невена Николова, коства 38 000 паунда. Изработена е от пет разнообразни типа дантела и хиляди перли и кристали.

След като приключва Езиковата гимназия в Пазарджик, дизайнерката се насочва към компетентност Скандинавистика в Норвегия. Тогава още даже и не подозира, че ще се занимава с мода, макар че от дребна шие с майка си. Всичко стартира през 2001 година. Няколко години по-късно Невена Николова е сполучлив дизайнер с бутици в София и Лондон, а нейни клиентки са едни от най-богатите дами във висшето общество.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР