Българската дипломация не се вижда какво прави, нашият външен министър

...
Българската дипломация не се вижда какво прави, нашият външен министър
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Не се вижда какво прави българската дипломация за конфликта в Украйна

" Българската дипломация не се вижда какво прави, нашият външен министър не бе на срещата на министрите в Брюксел, а там се е обсъждал точнo този въпрос - какви дейности да се подхващат, възможни наказания ", това сподели в изключителното студио за Съвета по сигурност Екатерина Захариева, някогашен министър на външните работи.

За нея напрежение покрай нашите граници сигурно носи опасност за националната ни сигурност, a с помощта на декларацията на ГЕРБ се се задействали ръководещите.

" Надяваме се договарянията да доведат до триумф и деескалация, само че всички би трябвало да сме подготвени и да имаме разнообразни разновидности за деяние. Продължава да се струпват войски по границите на Украйна, както и в Беларус ", добави Захариева.

" Ако се стигне до нахлуване на Русия в Донбас, реакцията от Европейски Съюз ще е по-бърза и остра ", счита тя.

" Русия претендира, че се грижат за правата на съветски жители в Украйна, раздава съветски паспорти, само че и вкарва в страната въоръжени сепаратисти ", добави Захариева.

По въпроса по какъв начин възможен спор ще повлияе на енергетиката, Екатерина Захариева сподели, че Западна Европа се нужде от газа, а енерегетиката постоянно се е употребила от Русия, само че до момента не го е употребява дипректно, с изключение на прекъсването на газа за Украйна, което се отрази и на нашата страна.

" Не мисля, че ще се стигне до прекъсване на доставките, Русия няма интерес от това ", добави тя.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР