Българската делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, пристигна на

...
Българската делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, пристигна на
Коментари Харесай

Иван Гешев и турският му колега обсъдиха двустранното сътрудничество


Българската делегация, ръководена от основния прокурор Иван Гешев, дойде на работно посещаване в Турция . Тя бе призната от основния прокурор на Република Турция Бекир Шахин и от ръководителя на Върховния апелативен съд на Република Турция господин Мехмет Акарджа, осведомят от пресцентъра на прокуратурата.

Главният прокурор Иван Гешев беседва и със своя турски сътрудник господин Бекир Шахин, по чиято покана се организира формалното посещаване на представители на българската прокуратура в Република Турция. В делегацията са включени още Десислава Пиронева, заместител на основния прокурор и началник на Върховната административна прокуратура (ВАП) и Сийка Милева, представител на основния прокурор.

От турска страна в формалните срещи участваха господин Ридван Гюндогду, заместник-главен прокурор, Илкнур Алтънташ - старши прокурор, виновен за интернационалните връзки, и прокурори от Върховната прокуратура на Република Турция.

В хода на формалните диалози взаимно бе установено високото равнище на доверие и превъзходното съдействието сред прокуратурите на двете прилежащи страни. Обсъдени бяха въпроси от двустранен интерес. Бе емфатичен приносът на Република България и Република Турция по ограничение на незаконната миграция в района. Други тематики ба диалог бяха противодействието против трансграничната проведена престъпност и битката против тероризма.

Българската делегация прегледа и новата постройка на прокуратурата в гр. Анкара.

В диалога сред обвинител номер едно и турския му сътрудник господин Бекир Шахин бе дадена висока оценка на взаимната самодейност по осъществяване на Форума на основните прокурори от страните на Балканите, чиято втора намира се организира през 2021 година в гр. София.
 До шест месеца Гешев ще е заменен, уверен Николай Радулов
До шест месеца Гешев ще е заменен, уверен Николай Радулов

Нямало обаче по какъв начин да се случат упованията основният прокурор да бъде зрелищно арестуван
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР