Българската делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, бе приета

...
Българската делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, бе приета
Коментари Харесай

Българска делегация, водена от Гешев, се срещна с главния прокурор на Турция

Българската делегация, ръководена от основния прокурор Иван Гешев, бе призната от основния прокурор на Република Турция Бекир Шахин и от ръководителя на Върховния апелативен съд на Република Турция господин Мехмет Акарджа.

Главният прокурор Иван Гешев беседва и със своя турски сътрудник господин Бекир Шахин, по чиято покана се организира формалното посещаване на представители на българската прокуратура в Република Турция. В делегацията са включени още Десислава Пиронева, заместител на основния прокурор и началник на Върховната административна прокуратура и Сийка Милева, представител на основния прокурор.
 Прокуратура на Република България
От турска страна в формалните срещи участваха господин Ридван Гюндогду, заместник-главен прокурор, Илкнур Алтънташ – старши прокурор, виновен за интернационалните връзки, и прокурори от Върховната прокуратура на Република Турция.

В хода на формалните диалози взаимно бе установено високото равнище на доверие и положителното съдействието сред прокуратурите на двете прилежащи страни.
 Прокуратура на Република България
Обсъдени бяха въпроси от двустранен интерес, като бе емфатичен приносът на Република Турция и Република България по ограничение на незаконната миграция в района. Двете делегации разискаха и други аспекти от правното съдействие, измежду които противодействието против трансграничната проведена престъпност и битката против тероризма.

Българската делегация прегледа и новата постройка на прокуратурата в гр. Анкара.

В диалога сред основния прокурор Иван Гешев и турския основен прокурор господин Бекир Шахин бе дадена висока оценка на взаимната самодейност по осъществяване на Форума на основните прокурори от страните на Балканите, чиято втора намира се организира през 2021 година в гр. София.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР