Българската държавна газова компания “Булгаргаз ще подпише споразумение с на

...
Българската държавна газова компания “Булгаргаз ще подпише споразумение с на
Коментари Харесай

“Булгаргаз” подсписва споразумение за достъп до турските терминали за втечнен газ

Българската държавна газова компания “Булгаргаз ” ще подпише съглашение с на турската държавна енергийна компания “Боташ ” (BOTAS) за достъп до терминалите за полутечен газ (ВПГ) и газопреносната мрежа на южната ни съседка, оповестиха от държавната пресслужба. Това ще се случи на следващия ден по време на гала в Гранитна зала на Министерския съвет.

Документът ще бъде подписан на следващия ден от управленията на “Булгаргаз ” и BOTAŞ в наличието на министъра на енергетиката Росен Христов и турския министър на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез.

Споразумението ще е за период от 13 години.

На 1 януари в изявление за Българска телеграфна агенция министърът на енергетиката съобщи, че съглашението сред България и Турция “на процедура е контрактувано ”. В края на предходната година Христов съобщи, че чака резервираният потенциал на терминалите за ВПГ да доближи 1 милиарда куб. м годишно.

След подписването министър председателят Гълъб Донев ще организира среща с министрите Христов и Дьонмез, на която ще бъдат разисквани и други благоприятни условия за съдействие в областта на енергетиката сред България и Турция.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР