Българската авиокомпания GullivAir осъществи на 29 ноември 2021 г. първи

...
Българската авиокомпания GullivAir осъществи на 29 ноември 2021 г. първи
Коментари Харесай

Българска авиокомпания осъществи първи чартър до Шри Ланка

Българската самолетна компания GullivAir реализира на 29 ноември 2021 година първи исторически чартър от София до Шри Ланка. Полетът е осъществен с огромния аероплан Airbus A330, който може да лети на далечни дистанции без междинни кацания за зареждане на гориво. Организатор на пътуването е туроператорът „ Онекс тур “. Българският аероплан беше посрещнат с воден салют на летище Матала в Шри Ланка, разгласи за TravelNews Велизар Димитров, управител „ Маркетинг и продажби “ в туристическата компания. GullivAir е благосъстоятелност на авиопредприемача Янко Иванов.

Следващият под наем полет до Шри Ланка е за новогодишните празници и към момента има места в него, сподели Димитров. „ Онекс тур “ възнамерява чартърна верига до азиатската страна от края на месец януари 2022 година до 16 май 2022 година, като българските туристи имат опция да избират сред „ Почивка в Шри Ланка “ или обиколен тур „ Най-доброто от Шри Ланка “. Един от най-предпочитаните региони за почивка са плажовете към Бентота, където се намират и най-хубавите хотели, изясни Велизар Димитров.

Шри Ланка е известна още като Цейлон. За феновете на културно – опознавателния туризъм се оферират страхотни спомагателни екскурзии, като Кралската ботаническа градина или Скалният комплекс в Сигирия. Една от най-впечатляващите и красиви градини в Азия е Кралската ботаническа градина на Перадения. От трите си страни е заобиколена от най-дългата река в страната - Махавели. Различният състав на почвата на полуострова способства за съществуването на доста разнообразни растителни типове, донесени от всички субтропични и тропични региони на Земята. Освен това неповторимият почвен състав и мекият климат с уравновесена композиция от слънчеви часове и превалявания имат удобен резултат върху растежа на растенията. Огромното биоразнообразие на ботаническата градина и живописната хубост на парка притеглят над 1,2 милиона гости годишно. Разположена е на повърхност от 62 хектара и съдържа над 4000 разнообразни растителни типа, над 10 000 обособени екземпляра орхидеи, канела, черен пипер, ванилия, джинджифил, индийско орехче, зелеви палми, бананови дървета, големи палми, великански бамбук и други

В топ 3 на забележителностите в Шри Ланка е Скалният комплекс в Сигирия, именуван Лъвската канара. Скалата с височина 200 м е резултат от вулканични процеси и обособяване на магма, случили се преди към 2 милиона години, както и следваща ерозия. Директно върху нея се намира античният град Сигирия. Той включва замък на върха, забавни здания в подножието на скалата и градини с голям брой изкуствено основани резервоари и водоснабдителна система.

Шри Ланка от дълго време е фамозна със своите подправки. През 15 и 16 век търговци от целия свят, посещавали страната, са оставили част от своята обичайната кухня, което е довело до богато многообразие от стилове и техники на готвене.

„ Онекс тур “ и GullivAir вършат още директни чартъри до Малдивите, Доминиканската република и други далечни дестинации.

Мирослав Иванов
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР