Българската асоциация за здраве и фитнес иска да бъде запазена

...
Българската асоциация за здраве и фитнес иска да бъде запазена
Коментари Харесай

Фитнесите настояват ДДС ставката за сектора да остане 9%

Българската асоциация за здраве и фитнес желае да бъде непокътната понижената ставка на налог добавена стойност ( Данък добавена стойност ) от 9 % за бранша. Това оказва се от мнение на Асоциацията, адресирано до служебните министър председатели и отраслови министри, което оповестено на интернет страницата на Българската стопанска камара.

Становището е във връзка с желанието на Министерството на финансите да вкара налог " свръхпечалба " и да отстрани част от антикризисните ограничения, в това число връщане на ставката от 20 % Данък добавена стойност за заведенията и за доставката на услуги за потребление на спортни уреди. 

Според асоциацията желанието за компенсиране на дефицити в бюджета на България посредством наказване на икономическите браншове, наранени и потърпевши най-вече от ограничаващите ограничения през коронавирус рецесията, ще докара до всеобщи банкрути на компании, които не са се възстановили стопански. 

Облагане на стопански бранш , който на практика две години беше административно лимитиран да работи, и по-късно да се полза по формула, по която се взима за база ненапълно работещ интервал, т.е. генериран е някакъв позитивен финансов поток, и това да се назовава " свръх облага ", е меко казано непрофесионално и недопустимо като политика, се показва в мнението на асоциацията.

Според организацията сходни планове няма да доведат до основни за бюджета доходи , само че ще подкрепят увеличението на каузи на сивата стопанска система.

От асоциацията припомнят,  че понижената ставка на Данък добавена стойност за услуги, свързани със спорт, не е изключение в Европа и не е краткотрайна мярка. Голямата част от европейските страни ползват данъчни ставки на Данък добавена стойност от 8 и даже  6 %, се акцентира в мнението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР