Българската асоциация за рециклиране подкрепя напълно предложенията на столичния кмет

...
Българската асоциация за рециклиране подкрепя напълно предложенията на столичния кмет
Коментари Харесай

Българската асоциация за рециклиране подкрепя Фандъкова

Българската асоциация за преработване поддържа изцяло предложенията на столичния кмет Йорданка Фандъкова и група депутати от ГЕРБ да бъде криминализиранo горенето на автомобилни гуми, текстил и отработени горива. Според асоциацията досегашните ограничения, заложени в Закона за ръководство на отпадъците, не са дали добър резултат, защото районните инспекции по околната среда и водите не срещат поддръжка от органите на реда.

"Ние неведнъж сме предупреждавали, че към 50% от старите автомобилни гуми се изгарят за отопление, печките в автосервизите по предписание работят с употребявани масла, доста коли употребяват за горива мазнини от заведенията за хранене. Годишно по домовете се изгарят към 55 хиляди тона текстилни артикули – остарели облекла, килими, боклуци. Всички тези артикули съдържат голям брой канцерогенни съставки и освен усилват равнищата на фините прахови частици през зимата, само че и насищат въздуха с голям брой спомагателни нездравословни за здравето субстанции ", написа в свое изказване асоциацията.

С помощта на прокуратурата, органите на Министерство на вътрешните работи и заложените санкции от 2 години отнемане от независимост и санкция от 2000 до 5000 лв., случаите на непозволено изгаряне на боклуци ще намалеят фрапантно и всички ние ще дишаме по-чист въздух, считат от асоциацията за преработване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР