Българската асоциация за електромобилност (БАЕМ) призова органите на реда да

...
Българската асоциация за електромобилност (БАЕМ) призова органите на реда да
Коментари Харесай

Асоциация иска санкции за джигитите с е-тротинетки

Българската асоциация за електромобилност (БАЕМ) прикани органите на реда да глоби водачите на електрически тротинетки, движещи се с висока скорост , оповестяват от пресцентъра на БАЕМ. Поводът са медийни изявления, в които се вижда по какъв начин водачи на електрически тротинетки се движат със скорост от към 100 км/ч. От БАЕМ дефинираха това държание като безконтролно и неразумно.

Управлението на електрически тротинетки с превишена скорост освен заплашва живота и здравето на самия лидер на тротинетка, а и на останалите участници в придвижването , на които се постанова да се преценяват с неговото рисково каране. Не на последно място то компрометира електрическите тротинетки като една по-безопасна опция за напредване, обичана от мнозина, споделят още от асоциацията по електромобилност.

БАЕМ е основана с цел да развива и разпространява електрическите тротинетки като екологична, комфортна и най-много безвредна форма на превоз, която може да способства доста за една по-добра градска среда. Статистиката демонстрира по безапелационен метод, че тези лични транспортни средства са доста по-безопасни, спрямо колите и редица други други възможности за напредване. Това обаче не отстранява от водачите на тротинетки отговорността да ги ръководят, съобразявайки се със законовите ограничавания и с условията за сигурност на пътя.

От БАЕМ акцентираха, че съгласно Закона за придвижване по пътищата, оптимално допустимата скорост, която лидер на електрическа тротинетка може да развие, е 25 км/ч.
 КАТ стяга контрола върху е-тротинетките
КАТ стяга контрола върху е-тротинетките

В рамките на акцията " Ваканция! Да пазим децата на пътя "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР