Българската асоциация за електромобилност (БАЕМ) призова органите на реда да

...
Българската асоциация за електромобилност (БАЕМ) призова органите на реда да
Коментари Харесай

БАЕМ призова за санкции срещу водачите на електрически тротинетки

Българската асоциация за електромобилност (БАЕМ) прикани органите на реда да глоби водачите на електрически тротинетки, движещи се с висока скорост , оповестяват от пресцентъра на БАЕМ. Поводът са медийни изявления, в които се вижда по какъв начин водачи на електрически тротинетки се движат със скорост от към 100 км/ч. От БАЕМ дефинираха това държание като безконтролно и неразумно.

Управлението на електрически тротинетки с превишена скорост освен заплашва живота и здравето на самия лидер на тротинетка, а и на останалите участници в придвижването , на които се постанова да се преценяват с неговото рисково каране. Не на последно място то компрометира електрическите тротинетки като една по-безопасна опция за напредване, обичана от мнозина, споделят още от асоциацията по електромобилност.

БАЕМ е основана с цел да развива и разпространява електрическите тротинетки като екологична, комфортна и най-много безвредна форма на превоз, която може да способства доста за една по-добра градска среда. Статистиката демонстрира по безапелационен метод, че тези лични транспортни средства са доста по-безопасни, спрямо колите и редица други други възможности за напредване. Това обаче не отстранява от водачите на тротинетки отговорността да ги ръководят, съобразявайки се със законовите ограничавания и с условията за сигурност на пътя.

От БАЕМ акцентираха, че съгласно Закона за придвижване по пътищата, оптимално допустимата скорост, която лидер на електрическа тротинетка може да развие, е 25 км/ч.
 КАТ стяга контрола върху е-тротинетките
КАТ стяга контрола върху е-тротинетките

В рамките на акцията " Ваканция! Да пазим децата на пътя "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР