БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ съвместно с ОБЩИНА ВАРНА и

...
БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ съвместно с ОБЩИНА ВАРНА и
Коментари Харесай

Варна се включва в Световния ден на ходенето и тази година

БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ взаимно с ОБЩИНА ВАРНА и Министерството на младежта и спорта провеждат за 30-ти следващ път СВЕТОВЕН ДЕН НА ХОДЕНЕТО 2022 –национална спортна демонстрация в цялата страна. Световният ден на ходенето е демонстрация от Държавния състезателен календар на федерацията за 2022 година, по „ Програма за развиване на спорта за всички “ на ММС и е в осъществяване на  Националната стратегия за физическа интензивност и развиване на българското население „ БУЛФАР’2021 - 2024 ”.

Тя има за цел да разпространява здравословния метод на живот посредством упражняване на най-лесно наличната и естествена физическа интензивност – ходенето.

Трасето и маршрутите за ходенето са  налични за всички искащи, без ограничаване във възраст, пол, равнище на физическа готовност, както и за хора в неравностойно състояние. Национална демонстрация Световен ден на ходенето ще се организира в 15 Общини от страната:

Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Ловеч, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово,  Разград, Русе, Благоевград, София – Следствен отдел към окръжна прокуратура, р-н Панчарево, с. Лозен.

В град Варна Световния ден на ходенето ще се организира на 08.10.2022 г.в околност Аладжа манастир. Каним всички Вас да се включите интензивно в мероприятието. Сборен пункт на последната спирка в жк.Виница на автобусна линия №31 в 10.00 часа на 08.10.2022 година Организиран е пешеходен поход до Ковшак чешма. След дейното вървене за участниците на място се провежда пикник за отдих и изтегляне на лотария с награди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР