Българската асоциация на заведенията отново обръща внимание на факта, че

...
Българската асоциация на заведенията отново обръща внимание на факта, че
Коментари Харесай

Заведенията: Помощите ни спряха, откакто заработи служебното правителство

 Българската асоциация на заведенията още веднъж обръща внимание на обстоятелството, че дребният и междинен бизнес не престават да чакат обезщетенията за месеците март и април по стратегия " Подкрепа посредством оборотен капитал за МСП, наранени от краткотрайните противоепидемични ограничения “. Представяме ви цялата им позиция:

Въпреки наличния финансов запас, изплащането на компенсациите по тази стратегия се бави и към момента нямаме информация дали разпоредбите за кандидатстване за въпросните два месеца на 2021 година остават същите или ще търпят промени.

Става дума за средства, които са контрактувани още през октомври 2020 година и с утвърдена стратегия са изпратени в Националната организация за приходите.

До момента програмата вървеше със забавяне, само че вървеше сносно. Категорично отхвърляме да ни замесват в политически борби и интриги, само че откогато в България проработи служебното държавно управление, програмата спря! Това е реалност, който ние изпитваме на гърба си и не се трансформира от опитите на виновните фактори да го трансформират посредством общественото си говорене.

Доколкото имаме информация, по програмата тече някаква проверка, само че до по кое време ще продължи и ще тръгне ли още веднъж поддръжката за бизнеса, ние не знаем.

Още повече, че към този момент се чуват изявления от членове на държавното управление, че бизнесът е отворен и няма потребност от финансови обезщетения. В тази връзка желаеме да напомним, че нашият отрасъл НЕ работеше през месеците март и април 2021 година

В умозаключение настояваме контрактуваните към този момент компенсации за бизнеса да бъдат изплатени. Не е мъчно да се сетиш, че когато един бизнесмен прави своите бизнес проекти, той се нуждае от оптималната предвидимост и когато обезщетенията, които са му обещани и на които е разчитал, внезапно изчезнат, това неизбежно води до разлюляване на бизнеса му.

Така, след извънредно тежките месеци, в този момент сме лишени и от антикризисна мярка, която досега избави хиляди работни места. И откровено недоумяваме за какво е това негативно отношение към българския бизнес, който сякаш е главен приоритет…
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР