Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

От заведенията благодарят на всички, работили да се запази 9% ДДС за бранша

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България правят оценка като отговорно държавническо решението от през вчерашния ден на бюджетната комисия, която утвърди на второ четене промени в Закона за Данък добавена стойност, с които ставката 9 на 100 на Данък добавена стойност за заведения за хранене, туроператори, транспортни услуги, спортни уреди и туристически услуги ще продължи да работи и през идната година.

Това решение ще помогне на българския бизнес да поеме глътка въздух в тези тежки и несигурни времена, оповестиха в свое прессъобщение двете организации. 

Те благодарят на вносителите на предлагането Красен Кралев, Кирил Ананиев и група народни представители, както и на всички политически сили, които го поддържаха в комисията – ГЕРБ, Политическа партия, Движение за права и свободи, " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " Български напредък ". 

По този метод съвсем всички парламентарно показани партии се сплотиха в поддръжка на най-засегнатите от рецесиите бизнеси и демонстрираха, че могат да загърбят разликите си по значими за обществото тематики. Искрено се надяваме, че това е стъпка към туширане на политическото напрежение и намиране на решения за устойчиво ръководство на България, показват организациите. 

Вчера парламентарната Комисия по бюджет и финанси остави краткотрайно понижената данъчната ставка от 9 % за ресторантьорски услуги и такива, свързани с потребление на спортни уреди, да важи и за следващата година. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР