Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в Българи

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в Българи
Коментари Харесай

Нощните заведения искат от Ананиев да отворят

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в Българи са провели среща с министъра на опазването на здравето, на която са сложили своите претенции, които са от неговата подготвеност. Кирил Ананиев подписа заповед, с която забрани работата на закрито на нощни заведения, пиано питейни заведения, нощни клубове и други, а навън активността им е лимитирана до 50%. Причината е възходящият брой новозаразени с Covid-19 в България.

Радостно е, че сред сектора ни и страната продължава да има разговор и ние имаме вяра, че дружно ще достигнем до най-хубавите решения за преодоляване на здравната рецесия, стопанската система и ползите на нощния развлекателен бранш, в които работят и заплащат налози и осигуровки хиляди български жители, се споделя в позицията на заведенията.

Там се показва още, че сега специалистите им изследват интензивно интернационалните практики и изготвят стандарт за работа на нощните заведения, който да предложат на държавното управление. „ За момента няма по какъв начин да съобщим повече детайлности, само че се надяваме, че дружно с страната ще доведем и това начинание до сполучлив край “, се показва още в писмото до медиите.

Според асоциациите нощният развлекателен отрасъл се нуждае от бърза и съответна поддръжка, „ като чакаме диалозите ни с държавното управление да продължат и през идната седмица до постигането на съответен резултат, който да обявим обществено “.

Според тях развлекателният бранш не е най-рисков от позиция на заразяването с ковид.

„ С оглед всеобщите събития от последните два дни, у нас се затвърждава убеждението, че не развлекателният бранш е най-рисков. Към нас валят десетки въпроси, на които не знаем отговора. Като да вземем за пример какъв брой са инфектирани в нощните заведения и какъв брой от тях са в болница или умряли? А какъв брой са в голям брой други рискови сфери, които от почитание към труда на работещите в тях не бихме желали да загатваме поименно? Или какъв брой инфектирани сезонни служащи са се върнали от гурбет в претъпканите самолети от Европа и каква част от клъстерите са пламнали от тях? “, написа в позицията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР