Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в

...
Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в
Коментари Харесай

БАЗ и СЗБ възмутени от увеличението на ДДС за слабоалкохолните напитки от 9 на 20%

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) показват откровеното си отвращение от нарастването на Данък добавена стойност за слабоалкохолните питиета от 9 на 20%.

Считаме това за целеустремен удар върху нашия отрасъл и българския туризъм като цяло. Най-засегнатият от пандемията и в този момент - от войната в Украйна, бранш още веднъж е подложен на геноцид. Това е " демократичният " отговор на желанието ни да си търсим правата и да участваме в оповестените от работодателските организации митинги! И, макар толерантността, проявена от бранш " Туризъм " и търпението, с което отменихме присъединяване си в митингите, с цел да чуем по този начин упования пакет от стопански ограничения, ръководството ни " награди " с следващия удар върху по този начин или другояче най-трудно възстановяващия се от пандемията бизнес.

Потърсихме отговор на единствения логически въпрос - " ЗАЩО? ". И повода за това ни беше оповестена непосредствено в неофициален диалог от формален държавен източник, поискал въпреки всичко да не го цитираме, а точно – " Който надига глава против властта, ще бъде потъпкван точно с такива похвати! ".

Истината е тази – удрят ни, тъй като не свеждаме глави пред несъстоятелността на ръководещите, тъй като търсим правата си и сочим грешките.

Вече ни е ясно ЗАЩО посягате към оповестената за най-работеща мярка в помощ на бизнеса - пониженото Данък добавена стойност! В средата на годината, в средата на летния сезон, в средата на направени сметки, планове и ценообразуване...

Многократно молихме, откакто не ни се оказва помощ, най-малко да не ни се пречи. Е, пречи ни се!

За последните 2 години повече от 8 месеца бяхме затворени, а през останалото време работихме с тежки рестрикции. И това държавно управление, ръководено от сякаш икономисти и финансисти, изрично отхвърля да разбере, че възобновяване на сектора след такава рецесия е невероятно да стане с магическа пръчка. Или по-скоро го схваща, само че по ясни към този момент за нас техни аргументи ни мачка целеустремено.

Водени от горното, отчитаме като неточност, че се предоверихме на държавното управление, че ще има стопански ограничения, които ще подкрепят и нас! Излъгаха ни! За следващ път!

Уважаеми господа ръководещи, надяваме се, че сте чели приказката за лъжливото овчарче. Веднъж или два пъти може да излъжете, само че не можете да очаквате доверие до безспир. А нашето доверие завърши!
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР