Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ и Сдружението на заведенията в

...
Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ и Сдружението на заведенията в
Коментари Харесай

Организации на заведенията: Протестът остава. Искат отваряне на 1 февруари

Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ и Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ не са взели участие през днешния ден в среща с министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов и не са се съгласявали с дата за отваряне на заведенията - 1 март, оповестиха от организациите.

" Нашите претенции по тематиката са ясни и безапелационни и са оповестени неведнъж и гласно - отваряне на 1 февруари 2021 година ", показват от двете организации.

Уточнява се, че на срещата с министъра на опазването на здравето са били представители на хотелиерския отрасъл от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

В прессъобщението на БАЗ и СЗБ се прецизира, че на срещата представителите на БХРА са договорили отваряне на заведенията за хранене на 1 март с потенциал от 50 на 100 и работно време до 22.30 ч., а за нощните клубове датата е 15 март, за което съгласно организациите от БХРА би трябвало да понесат своята отговорност, минимум пред техните членове. Подчертава се, че БХРА в никакъв случай не е заявявала своята поддръжка за митинга на сектора.

" Нашите сдружения изрично декларират, че не са съгласни с тези дати и желанието ни да протестираме и да желаеме отваряне на 1 февруари остава. Призоваваме всички представители на засегнатите бизнеси да поддържат митинга ни в 12 часа на следващия ден (27 януари) пред Министерски съвет ", показват още от двете организации.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР