Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) излезе с позиция за

...
Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) излезе с позиция за
Коментари Харесай

IT компании: Не сме обсъждали увеличение на максималния осигурителен праг


Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) излезе с позиция за показания план на Бюджет 2022 от министъра на финансите Асен Василев и оповестеното нарастване на оптималния застрахователен предел на 3400 лева от 1 април 2022 година

От Асоциацията показват, че не са търсени и не са взели участие в разговор с Министерство на финансите по отношение на плануваното нарастване на оптималния застрахователен предел, което визира в най-голяма степен чиновниците в техните компании.

Министърът на финансите разгласи, че са водени диалози с IT компании, които евентуално биха били измежду засегнатите от мярката, само че в диалозите те са го уверили, че за тях нарастването на прага няма да е проблем.

Според асоциацията на софтуерните компании не е продуктивно да се всява целеустремено опълчване сред продуктовите и аутсорсинг компаниите, наречени от министъра „ работещи на ишлеме”. Това съгласно тях е извънредно неуважително.

„ Високотехнологичният бранш в България в никакъв случай не е „ продавал” аутсорсинг и ниски работни заплати. Той е един от дребното, работещи напълно на ярко браншове и „ продава” високо софтуерно качество, висока добавена стойност и дърпа стандарта на живот и стопанската система напред – нещо, което би следвало да е цел и на всяко държавно управление на България “, се показва в позицията на БАСКОМ.

Според тях показаният Бюджет 2022 е крачка обратно в опазване на конкурентоспособността на България като качествена високотехнологична дестинация. В него липсва ясна визия за привличане на задгранични вложители и удобно развиване на бизнес средата.

Във връзка със заложените параметри в Бюджет 2022 от асоциацията желаят среща с министъра на финансите Асен Василев и министъра на вложенията и растежа Даниел Лорер.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР