Българската армия показа за първи път новопридобити радарни и безпилотни

...
Българската армия показа за първи път новопридобити радарни и безпилотни
Коментари Харесай

Мащабното учение „Стоманен щит - 22“ се провежда на полигон „Корен”


Българската войска сподели за първи път новопридобити радарни и безпилотни системи, по време на тактическото обучение с бойни стрелби „ Стоманен щит - 22 “, което се организира на образователен полигон „ Корен”.

В учението вземат участие над 960 военнослужещи с близо 270 броя бойна и специфична техника. Основни обучаеми в подготовката са военнослужещите от Четвърти артилерийски полк.

Темата на учението е „ Участие на артилерийския полк като група за обща огнева поддръжка в отбранителна интервенция в състава на Сухопътния съставен елемент “.

„ Стоманен щит - 22 “ се организира по сюжет, създаден от командването на Сухопътните войски. Офицер, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Провеждащ тактическото обучение е неговият заместител - бригаден военачалник Николай Караиванов, а шеф на учението е заместник-началникът на щаба по интервенциите на Сухопътните войски полковник Васил Енчев.

След привършване на стрелбите през днешния ден зам. началникът на защитата ген. – лейтенант Димитър Илиев даде висока оценка на участниците в учението.

Като някогашен артилерист, ген.-лейтенант Илиев съобщи, че е задоволен от това, че сътрудниците му се стараят постоянно да вкарват нещо ново.

„ Днес видяхме за пръв път новопридобити системи – радарни, безпилотни системи, само че въпреки това се наскърбявам, тъй като цялата ми работа мина с тия системи. Има потребност от модернизирането, придобиването на нови системи. Те са положителни, поддържани са, усвоени са, хората умеят да ги употребяват, само че просто минаха времето”, съобщи заместител началникът на защитата на България.

Снимка: Мария Василева


Той акцентира, че учението е планувано още предходната година и няма общо със днешните събития и войната в Украйна. То е ориентирано главно за поддържане на към този момент добити качества, рационализиране, придобиването на нови, за отбрана на независимостта и териториалната целокупност на страната.

Като удовлетворяващо дефинира представянето на военнослужещите в учението и командирът на сухопътните войски ген.- майор Михаил Попов.

„ Целта на учението е рационализиране уменията на щаба и на подразделенията за обмисляне, присъединяване в бойните дейности в състава на сухопътния съставен елемент. За момента демонстрирането дава убеденост, че задачите ще бъдат реализирани “, сподели ген.-майор Михаил Попов.

Тактическо обучение с бойни стрелби „ Стоманен щит- 22 “ на полигона „ Корен” стартира на 16 май и ще продължи до 20 май.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР