Българската армия има три деца – военновъздушни, сухопътни войски и

...
Българската армия има три деца – военновъздушни, сухопътни войски и
Коментари Харесай

Клиентът на прокуратурата Николай Ненчев ръси мисли за трите деца на армията и модернизацията им

Българската войска има три деца – военновъздушни, сухопътни войски и военноморски сили, съобщи някогашният боен министър Николай Ненчев. Той разяснява опцията за закупуване на нов изтребител. Според Николай Ненчев не може да има пренареждане на " децата ", по тази причина защитата би трябвало да се развива едностранчиво. Той напомни, че ние сме в НАТО и не инцидентно у нас се организират доста огромни учения. Отбеляза, че сигурността ни не е единствено в наши ръце, а и в тези на Алианса.

По думите на Ненчев българските самолети би трябвало да станат високотехнологични. Той разкри, че има забележка към това да се закупи шведски " Грипен ", който бе класиран преди всичко в комисията, която се занимава с този въпрос. Ненчев направи коментар и за това, че все по-рядко чува от Радев за авиацията, напомняйки, че това беше главният акцент в предизборната му акция. Николай Ненчев съобщи, че би трябвало да внимаваме със зависимостите от Русия. Както е известно против някогашния боен министър има заведено дело за ремонтите на изтребителите ни в Полша, а не в РСК-МиГ в Русия.

" С мен се свързаха и от " Уолстрийт джърнал ". Защо откакто е имало най-хубавата оферта за изтребителите, у нас ме съдят ", разяснява той. " Спестил съм на страната милиони, очаквам с интерес това дело ", съобщи още Ненчев пред Българска национална телевизия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР