Българската агенция за инвестиции (БАИ) работи за привличането на инвестиция

...
Българската агенция за инвестиции (БАИ) работи за привличането на инвестиция
Коментари Харесай

Инвестиции за над 2 млрд. лева ще разкрият 4500 работни места, ето в кои региони на страната ще изникнат нови заводи

Българската организация за вложения (БАИ) работи за привличането на инвестиция за 880 млн. лева в Северна България, съобщи Стефан Савов, заместник-министър на нововъведенията и растежа. Той уточни, че инвестицията ще се построи в Централна Северна България, а производството й ще се изнася в Европейски Съюз.

Савов сподели още, че все още в развой на узаконяване са 54 плана на обща стойност 2,2 милиарда лева с планувани за разкриване над 4500 нови работни места. Като единствено за последните два месеца в БАИ са постъпили нови капиталови планове за над 1,6 милиарда лева за 1000 нови работни места.
 Micron Technology разгласи инвестиция за $40 милиарда за произвеждане на чипове в Съединени американски щати
Технологичен колос разгласи инвестиция за $40 милиарда за произвеждане на чипове в Съединени американски щати

Президентът Байдън подписа закон, който деблокира $52 милиарда дотации за производството на полупроводници в Съединени американски щати

" Сертифицираните към 25 август 2022 година са 11 плана на обща стойност 231 млн. лева с планувани за разкриване над 1500 нови работни места ", добави той.

По думите му два от тези плана са на идентична стойност от към 85 млн. лева инвестиция и за по 100 нови работни места. Първият е цех за производството на 3D ендоскопи край Първомай, а другият е за произвеждане на електрически колела край Пловдив.

Стефан Савов сподели още, че се поддържат дейни контакти с най-големите компании в света, които създават акумулатори, с цел да се притегли такова произвеждане в България. " Не е изключено това да се случи още идната година ", добави той.
 Покупка на парцел в центъра на София или в незавършена постройка, ето коя инвестиция ще бъде по-устойчива във времето
Покупка на парцел в центъра на София или в незавършена постройка, ето коя инвестиция ще бъде по-устойчива във времето

В столицата междинната цена на кв. м. към този момент е към 1 600 евро

Изпълнителният шеф на БАИ Богдан Богданов, посочи, че намирането на терени е един от сериозните проблеми на огромните евентуални вложители в България и сега Агенцията работи по намирането на подобаващи терени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР