Българската агенция по безопасност на храните, съвместно с Изпълнителната агенция

...
Българската агенция по безопасност на храните, съвместно с Изпълнителната агенция
Коментари Харесай

БАБХ с предпразнични проверки

Българската организация по сигурност на храните, взаимно с Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури започнаха засилени инспекции по отношение на Никулден. От началото на седмицата проверяващите ускоряват контрола и наблюдават за качеството на рибата в обектите за произвеждане и търговия с рибни артикули.

Дни преди празничния Никулден е доста значимо да купим качествена риба, която да сложим на своята софра. А с цел да се случи това от Българската организация по сигурност на храните започнаха засилени инспекции за качеството на това, което се предлага в комерсиалната мрежа. За да стигне обаче до комерсиалните обекти, в нередки случаи, пътят на рибата стартира от язовирите, а контролните органи ще наблюдават за качеството на рибата от водоизточниците до крайния консуматор.

БАБХ откри несъответствия в 13 проби от млечни артикули на пазара

Българската организация по сигурност на храните прави извънпланово пробовземане на млечни артикули от комерсиална мрежа.

За времето от 22 ноември 2022 година са взети 39 проби за лабораторен разбор по физикохимични индикатори, за определяне съществуването на вложени немлечни мазнини и за установяване на количеството изсъхнало вещество в допустимите граници.

Получени са резултатите от 35 от пробите. В 22 от тях няма открити несъответствия.

В тринадесет от пробите са регистрирани отклонения. В една проба е установено вложение на немлечна лой. Останалите проби са несъответстващи на нормативната уредба по физикохимични индикатори.

За откритите несъответствия при направените разбори са формирани 6 акта за определяне на административни нарушавания.

Данните са междинни. Проверките не престават.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР