Българската агенция по безопасност на храните извършва засилени проверки в

...
Българската агенция по безопасност на храните извършва засилени проверки в
Коментари Харесай

От БАБХ със засилени проверки преди Великден

Българската организация по сигурност на храните прави засилени инспекции в обектите за произвеждане и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, хранилища за търговия на едро с храни, заведения за публично хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и тържища, по отношение на идните Великденски празници.
Прочетете още
В интервала от през днешния ден до 17 април, в това число, ще се прави засилен надзор върху производството и търговията на обичайно предлаганите за празниците храни (агнешко месо, козунаци, яйца, в това число боядисани яйца, пресни зеленчуци), както и на боята за яйца. Ще се следи за произхода и вярното предпазване на първични материали и храни, за правилното етикетиране и маркировка.

По отношение на предлагането на трупно агнешко месо ще се управлява съществуването и цветът на здравната маркировка (син цвят – месото е с генезис България, червен цвят – с генезис, друг от българския), правилното даване на информация за потребителите за страната на генезис на месото. Инспекторите ще наблюдават и за предложение на размразено като охладено агнешко месо.

Ще се съблюдава методът на предпазване, етикетирането и маркирането на яйцата. С цел мониторинг ще се вземат проби от пратките с яйца, влизащи през границите.

По време на почивните дни и дните на формалните празници 01-02.04.2023 година (събота и неделя),  08-09.04.2023 година (събота и неделя), 16-17.04.2023 година, включително, ще бъдат обезпечени дежурни инспектори във всички ОДБХ, които да обезпечават активността на контролния орган и да реагират на сигнали на жители.

БАБХ напомня, че сигнали за нередности приема на Горещия телефон – 0700 122 99 и през онлайн формата на уеб страницата.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР