Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщава, че извършва

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщава, че извършва
Коментари Харесай

Преди Великден Агенцията по храните започва засилени проверки в складове и магазини

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) оповестява, че прави засилени инспекции в обектите за произвеждане и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, хранилища за търговия на едро с храни, заведения за публично хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и тържища, по отношение на идните великденски празници.

В интервала от през днешния ден до 17 април в това число, ще се прави засилен надзор върху производството и търговията на обичайно предлаганите за празниците храни (агнешко месо, козунаци, яйца, в това число боядисани яйца, пресни зеленчуци), както и на боята за яйца. Ще се следи за произхода и вярното предпазване на първични материали и храни, за правилното етикетиране и маркировка.

По отношение на предлагането на трупно агнешко месо ще се управлява съществуването и цветът на здравната маркировка (син цвят – месото е с генезис България, червен цвят – с генезис, друг от българския), правилното даване на информация за потребителите за страната на генезис на месото. Инспекторите ще наблюдават и за предложение на размразено като охладено агнешко месо.

 ГЕРБ/СДС

Ще се съблюдава методът на предпазване, етикетирането и маркирането на яйцата. С цел мониторинг ще се вземат проби от пратките с яйца, влизащи през границите.

По време на почивните дни и дните на формалните празници 01-02.04.2023 година (събота и неделя), 08-09.04.2023 година (събота и неделя), 16-17.04.2023 година, включително, ще бъдат обезпечени дежурни инспектори във всички ОДБХ, които да обезпечават активността на контролния орган и да реагират на сигнали на жители.

БАБХ напомня, че сигнали за нередности приема на Горещия телефон – 0700 122 99 и през онлайн формата на уеб страницата.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР