Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), разшири обхвата на

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), разшири обхвата на
Коментари Харесай

БАБХ ще осъществява контрол и на ГКПП „Капитан Андреево, но на какво по-точно?

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), разшири обсега на активността си, като включи товаро-разтоварните действия в формалния си надзор, оповестиха от пресцентъра на организацията.

С това БАБХ се преценява с определение на Върховния административен съд (ВАС) за открита липса на нормативна и административна регулация за осъществяване на товаро-разтоварните действия като част от формалния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.

Физическите инспекции и инспекциите за еднаквост на граничен пункт „ Капитан Андреево “ на животни и артикули, които подлежат на фитосанитарен и ветеринарномедицински надзор, както и контролът на артикули от неживотински генезис, в това число лабораторни изпитвания и разбори, ще се правят от БАБХ с обезпечени от контролния орган уреди за разтоварване, отваряне и обзор.

Служителите от отдел ГИП ГИП „ Капитан Андреево “ ще реализират товаро-разтоварването на транспортните средства, когато е належащо да се обезпечи достъп до пратките за осъществяване на инспекция по формалния фитосанитарен и ветеринарномедицински надзор.

При разширението на дейностите по формалния надзор, Агенцията по храните взема поради нуждата от предприемане на незабавни ограничения за запазване на публичния ред на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, както и отбрана на високия публичен интерес, по отношение на обезпечаването на безвредни храни, импортирани от трети страни в границите на Европейския съюз, се показва в известието.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР